TIEL - In het tweede en derde weekend van september worden de welbekende corso's in Lichtenvoorde en Tiel weer georganiseerd! Omroep Gelderland is erbij en neemt je live mee naar de mooiste praalwagens.

Bloemencorso | 11 september

In het tweede weekend van september vindt op zondag 11 september het bloemencorso plaats in Lichtenvoorde. De corsowagens worden versierd met maar liefst vier miljoen kleurrijke dahlia's. Sinds 1929 werken jaarlijks duizenden vrijwilligers mee aan de imposante dahliawagens. De uitzending is vanaf 14.00 uur live te volgen op TV Gelderland.

Fruitcorso | 17 september

Op zaterdag 17 september is het weer tijd voor het jaarlijkse fruitcorso in Tiel. Appels, peren, noten, zaden, paprika's en druiven: allemaal maken ze deel uit van de corsostoet. Het fruit, de noden en zaden worden verwerkt in praalwagens, die ontworpen en gebouwd worden door liefhebbers uit de Betuwe. Zo heb je fruit nog nooit gezien! Kijk live mee vanaf 13.30 uur op TV Gelderland.

Wil je niets missen van de corso's? Houd dan ook onze website en app in de gaten. Aflevering gemist? Terugkijken kan online via Uitzending Gemist