TIEL - Heb je klachten en wil je je in Tiel laten testen? Dan moet je goed gaan kijken of er in Tiel een coronatest locatie beschikbaar is. Hiervoor hoef je alleen maar naar de website van de GGD te gaan, waar je een handig overzicht kunt verwachten. Aan de hand van jouw postcode zie je ook gelijk hoe ver de locatie van jou vandaan is. Maar waar moet je nog meer allemaal op gaan letten buiten de beschikbaarheid van de testlocatie? Onderstaande informatie legt het allemaal voor jou uit, zodat je gelijk zelf een afspraak kunt gaan maken.


In Tiel een coronatest locatie beschikbaar in de regio
In Tiel is er een coronatest locatie beschikbaar, waardoor je altijd in de omgeving kunt laten testen. De teststraten zijn uitsluitend te bereiken wanneer je een afspraak maakt. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je jezelf wilt laten testen. Ook moet je klachten hebben die duiden op het coronavirus. Daarna is het maken van de afspraak heel eenvoudig. Je kunt namelijk via de website direct doorklikken naar de aanmeldpagina. Ook kun je naar het telefoonnummer bellen dat aangegeven staat. Je maakt dan samen met een medewerker van de GGD de afspraak bij een locatie in de buurt.

Richtlijnen doornemen als voorbereiden
Iedere coronatest locatie in Tiel kent wel richtlijnen. In de meeste gevallen zijn dit de algemene richtlijnen die gelden door het gehele land, maar de GGD heeft hier nog een aantal zaken aan toegevoegd. Zo mag je niet met meerdere personen naar de teststraat komen als jij de enige binnen het huishouden bent die zich moet laten testen. Alleen wanneer je echt niet zelf naar de teststraat kunt rijden mag je iemand meenemen. Jullie dienen dan wel allebei een mondkapje te dragen in de auto om eventuele besmettingen te kunnen voorkomen.

Wachten na de test
Nadat je bij de coronatest locatie in Tiel bent geweest voor de test wacht je thuis af tot je de uitslag krijgt. Je kunt deze vaak online inzien, maar de GGD zal jou ook bellen wanneer je een positieve testuitslag hebt. Dit komt doordat er direct een bron- en contactonderzoek uitgevoerd moet worden. Het is namelijk aannemelijk dat je mensen aangestoken hebt in jouw omgeving toen je net klachten begon te ervaren. Deze mensen moeten zichzelf in de gaten gaan houden en ook een test uitvoeren om te zien of ze daadwerkelijk besmet zijn.