TIEL - Ivangh and the Nigtcats is het power-trio, geformeerd rond frontman Harald Ivangh blues / rock& roll man van het eerste uur. Naast de ijzersterke ritme sectie John Kalkman (bas) en Eerde Kalsbeek (drums) laten de heren nummers van Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrik, Gary Moore passeren. Maar ook Nederlandse rock helden als Herman Brood,Vitesse en Power play passeren de revue.

Gitarist, Zanger, Harald Ivangh.
Al op zeer jonge leeftijd ontstond bij bandleider Harald Ivangh de passie voor de gitaar, doordat zijn vader aan zijn wieg vrolijke nummers stond te spelen. Het gevoel wat Harald daarvan meekreeg is vervolgens nooit meer verdwenen. Dit leidde er toe dat hij al op 15-jarige leeftijd in de best veel spelende schoolband zich manifesteerde als de charismatische frontman.
Na de middelbare school nam Ivangh letterlijk zijn gitaar onder de arm en ging hij op wereldreis. Zo speelde hij in hotels aan de Zuid-Afrikaanse kust, voor zeer verbaasde Bedoeïenen in Egypte en in Israël overal waar men hem maar wilde horen en zien.
Na terugkomst in Nederland speelde hij in o.a. een Thin Lizzy Tribute, een Blondie Tribute, maar ook met eigen nummers.

Bassist John Kalkman bassist van het eerste uur is een zelfmade muzikant die opgegroeid is met de muziek van Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter, Jimi Hendriks heeft als motto 'if you don't feel it don't play it' en dat kwam van pas toen die naar Den Haag verhuisde waar die in bands speelde als JP Rena Band met o.a. Ted Oberg en John Lagrand. En een kort uitstapje naar de Haagse Edge of Sanity met Ruud Slakhorst de man van Kim Holland .

Drummer Eerde Kalsbeek speelde al op jonge leeftijd in verschillende Rock, Big en- Bluesbands. Voorbeelden hiervan zijn; The Tim Marshal Band, Original Sin,en de Bluesbreakers en vervulde vele "Gast"-optreden in zowel binnen- als buitenland. Deze ervaringen deelde hij met onder andere Doktors Orders, Railway, Kirsten Thien (New York), Diedra Hurdle - Riff (The Alabama Blues Queen) Bex Marshall (United Kingdom). En stond in voorprogramma's bij o.a. : Julian Sas, Janis Joplin's Original Band, Bigbrother and the Holding Company en niet te vergeten als klap op de vuurpijl Otis Redding lll.

When it's time to let loose... Let's jump!
https://www.ivangh-and-the-nigthcats.com