TIEL - Op donderdag 9 maart kwamen zeven voorleeskampioenen uit Rivierenland in de Bibliotheek in Zinder bijeen voor de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Kiki van Lieshout van de Mariaschool in Boven-Leeuwen tot kampioen in deze regio.

De 12-jarige Kiki las in deze regionale finale een fragment voor uit het boek Dummy de mummie en de dans van de cobra van Tosca Menten. De in totaal zeven finalisten werden ieder kampioen van hun gemeente en streden in de Bibliotheek in Tiel voor de titel van regiokampioen. De jury prees de voorleeskwaliteiten van alle kinderen en genoot van de boeken die ze hadden gekozen. Uiteindelijk kwam Kiki er als winnaar uit.

Provinciale finale

Met haar winst heeft Kiki zich geplaatst voor de provinciale finale, op 17 april 2023 in Arnhem. De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 12 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.


Na de provinciale finale volgt de landelijke finale op 24 mei.