TIEL - De Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto Gi-Ga-Groen!. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 gaan kinderen in de Bibliotheek mee op avontuur. Ze kunnen zich laten meeslepen tijdens de gekste voorleesfeestjes, boeiende kindercolleges en workshops om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat ze kunnen doen om de natuur te helpen.

Evenementen en gi-ga-veel activiteiten
De Bibliotheek organiseert tijdens de Kinderboekenweek verspreid over Rivierenland leuke, boeiende, en gezellige activiteiten om te lezen en leren over hoe mooi de natuur is. In de regio zijn er drie grote evenementen met ieder een eigen gi-ga-gaaf programma; het Kinderboekenfeest in Geldermalsen en het Kinderboekenfestijn in Tiel. Allebei op zaterdag 8 oktober. In Culemborg is op 15 oktober traditiegetrouw het Kinderboekenbal. Daarnaast zijn er verschillende voorleesfeestjes, voorstellingen en workshops. Via www.bibliotheekrivierenland.nl/kinderboekenweek is het volledige overzicht van de activiteiten te vinden en kan men zich aanmelden.

Nieuw! Kindercolleges
Op de eerste dag van de Kinderboekenweek vindt in de Bibliotheek een allereerste Kindercollege plaats. De Bibliotheek in Dodewaard heeft op woensdag 5 oktober de primeur. Tijdens een Kindercollege komt een expert een kort college geven speciaal voor kinderen die nieuwsgierig en hongerig zijn naar informatie en kennis. Dit kan gaan over allerlei onderwerpen. In Dodewaard komt illustrator Barbara van Rheenen vertellen hoe je zelf een eigen waanzinnige boomhut kunt tekenen. Alle Kindercolleges tijdens de Kinderboekenweek staat geheel in het teken van het thema, de natuur. In elk college staat een ander onderwerp centraal. Bijvoorbeeld bijzondere reptielen, slijmerige slakken of slimme uilen. Kinderen kunnen ze in de Bieb van dichtbij komen bewonderen en de expert bombarderen met al hun vragen. Véél verschillende colleges verspreid over Rivierenland. www.bibliotheekrivierenland.nl/kindercolleges

Medialab on tour met Rommelbots
Gooi oude spullen niet weg, maar maak er iets moois van! Kinderen kunnen in het Medialab van de Bibliotheek aan de slag met het maken van een eigen rommelbot. Ze nemen hiervoor eigen troep mee en veranderen dat in iets bruikbaar. Helpende handjes en stoer gereedschap is aanwezig! Zo gaan de kids samen met de Bieb gi-ga-groen bezig zijn! Een eerste workshop is op 5 oktober in Druten. Daarna volgt Eck en Wiel, Geldermalsen, Dreumel, Tiel, Beneden-Leeuwen, Beesd, Ammerzoden.

De Bibliotheek is er voor iedereen
De Bibliotheek Rivierenland biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatscha gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor her lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.