Kingspan, met in Nederland vestigingen in Tiel en Winterswijk, levert hoogwaardige isolatie en oplossingen voor de gebouwschil en heeft ambitieuze doelen op het gebied van energie, koolstof, circulariteit en waterbeheer met uiteindelijk het doel: betere gebouwen voor een betere wereld. Maar het gaat Kingspan hierbij niet alleen om het verduurzamen van gebouwen of haar eigen locaties. Het gaat hierbij ook om het aangaan van samenwerkingen en het steunen van initiatieven in de omgeving van de Kingspan locaties.

Extra inspanningen voor een groenere en schonere wereld op World Earth Day
Afgelopen zaterdag 22 april was het World Earth Day. Een jaarlijks evenement dat in het teken staat van de bescherming van onze planeet. Rondom alle Kingspan Insulation fabriekslocaties hebben medewerkers zich extra ingespannen om de leefomgeving groener en schoner te maken.

Ruimte voor de bij
Barry Sikkink, sitemanager bij Kingspan in Winterswijk, licht de activiteiten in Winterswijk toe: “Aan de achterzijde van Kingspan ligt een stuk terrein van ca. 650 m2 waar we hemelwater op een natuurlijke manier laten infiltreren en waar we bij-vriendelijk bloemenzaad hebben gezaaid om meer leefruimte voor bijen en overige insecten te creëren. We hebben er tegelijkertijd een bijenkast geplaatst in samenwerking met een imker. Het gaat momenteel erg slecht met de bij en bijen zijn essentieel voor het behoud van onze voedselketen. Het bijenvolk zorgt voor de bestuiving van bloemen en planten in een straal van 3 km rondom ons gebouw en leveren we op die wijze een bijdrage aan de lokale biodiversiteit. Als bijvangst genereren we onze eigen honing. Het gaat ons erom dat we bewust zijn van onze omgang met onze aarde.” Het veld is ingezaaid en ons personeel kan binnenkort genieten van een kleurrijk bloemenveld!

Opruimen van zwerfafval
Plastic zwerfafval kan door de wind of via rivieren in zee terechtkomen en daar de 'plasticsoep' verergeren. Daarom is het belangrijk om zwerfafval op te ruimen. Erik van de Wetering, productie manager in Tiel, over de World Earth Day activiteit in Tiel: “Kingspan heeft diverse wereldwijde samenwerkingen om oceanen en rivieren schoon te maken van plastic soep, maar ook dichter bij huis dragen we een steentje bij. Onze medewerkers hebben in de omgeving van de fabriek vele zakken zwerfafval ingezameld en maakten hierbij de omgeving van onze locatie weer een beetje mooier!”

Planet Passionate
“Veel van onze locaties hebben tijdens World Earth Day bijgedragen, vult Bart Frentz, Operations Director bij Kingspan, aan. “Zo is er op andere locaties eveneens bij-vriendelijk bloemenzaad gezaaid, zijn er fruitbomen geplant, is er zwerfafval rondom fabrieken opgeruimd en zijn medewerkers samen met dorpsgenoten en mensen van de gemeente aan de slag om de plaatselijke rivier te ontdoen van afval.. Elke activiteit draagt bij aan het bewustzijn dat we zorgvuldig met onze planeet moeten omgaan.“