TIEL - Als je kind autisme heeft, is het vaak erg zoeken naar wat er van jou als ouder verwacht wordt. Daarom geeft Marsha Buuron van BijzonderBrein op vrijdagavond 1 juli in Tiel de lezing ‘Een knetter stevige basis voor je kind met autisme, wat is daar voor nodig?’ In de lezing vertelt ze wat de basisvoorwaarden zijn voor de best mogelijke ontwikkeling van kinderen met autisme. De lezing is vooral bedoeld voor ouders met kinderen met autisme die naar het regulier basisonderwijs gaan.

“Opvoeden op zich is al een hele klus. Maar als je kind geboren is met een autistisch brein, vraagt dat ook van jou als opvoeder net even iets meer,” zegt Marsha. “Ik kom veel ouders tegen die niet goed weten wat hun kind nou precies nodig heeft. Want hoe autisme er uit ziet, dat is bij ieder kind weer anders. Deze ouders willen hun kind helpen, maar weten niet waar ze goed aan doen. ”Met de lezing hoopt ze ouders te kunnen meenemen in de basisvoorwaarden die er nodig zijn voor de ontwikkeling van hun kind.

Marsha Buuron is neurobiologisch leefstijlcoach: ze houdt zich bezig met hoe brein en lijf met elkaar samenwerken. Ze begon BijzonderBrein vanuit het idee dat ouders veel meer kunnen doen om de ontwikkeling van hun kind met autisme te stimuleren. “Kinderen met autisme hebben vaak problemen die daar mee samen hangen. Problemen met slaap, overprikkeling, naar de wc gaan, eten... Veel van die dingen hangen met elkaar samen. Door de basis thuis op orde te hebben, zorg je dat klachten verminderen. En zo heeft je kind weer meer ruimte om te leren en te groeien. Ik hoop dan ook op veel interesse in de lezing. Want ieder kind heeft toch het recht om zich optimaal te kunnen ontwikkelen?”

De lezing vindt plaats op vrijdagavond 1 juli om 20:00 uur in BuitenSporig aan Stationsplein 1 in Tiel. Inloop is vanaf 19:30 uur mogelijk.


Tickets voor de lezing kosten €5 en zijn te krijgen via bijzonderbrein.nl/lezingen of een appje naar 06 1341 4598.