GELDERLAND-ZUID - De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid Hubert Bruls heeft op 9 mei de noodverordening aangepast en vastgesteld. De aangekondigde versoepeling voor buitensport, contactberoepen en bibliotheken zijn verwerkt. De noodverordening van 29 april vervalt op maandag 11 mei.


Vanaf maandag 11 mei

  • Basisscholen, speciaal onderwijs en kinderopvang gaan open. Kinderen gaan nog niet elke dag naar school
  • Kappers en schoonheidsspecialisten mogen weer werken, net als pedicures en fysiotherapeuten. U moet een afspraak maken
  • Buitensporten mag. U moet wel 1,5 meter afstand houden
  • Bibliotheken gaan open

PDF Noodverordening Covid 11 mei 2020 (PDF, 172.6 KB)

Samenleving aan zet

Er komt weer meer ruimte na een periode van strenge maatregelen en binnen blijven. Deze positieve ontwikkelingen kunnen alleen een vervolg krijgen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Geef elkaar de ruimte, vermijd drukte en was vaak je handen. Heb je verkoudheidsklachten blijf dan thuis. Heb je koorts of benauwdheid dan blijven alle huisgenoten thuis. Deze nieuwe fase van versoepeling vraagt ook meer om lokaal maatwerk. We zijn als samenleving aan zet. We geven elkaar de ruimte en respecteren de ruimte die een ander nodig heeft. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Hubert Bruls: "Help elkaar om deze nieuwe 1,5 meter samenleving vorm te geven en respecteer ieders ruimte. We hebben het grotendeels zelf in de hand. We doen het voor elkaar. Daarom zullen we als burgemeesters niet meer op elk detail gaan controleren; al treden we natuurlijk wel op bij excessen. De samenleving is nu echt aan zet.”