BEUSICHEM - Woensdagochtend 28 september gaan we in het Alzheimer Café Buren in op klachten die menigeen kent, maar ook kunnen horen bij dementie: somberheid, angst, prikkelbaarheid en depressie. En hoe deze het dagelijks leven beïnvloeden. Ook van de omgeving.


Te gast in Dorpshuis ’t Zoetzand in Beusichem is GZ-psychologe Selina Meems. Zij gaat met u in gesprek, deelt kennis en informatie en bespreekt de diverse mogelijkheden die er zijn om de kwaliteit van het dagelijks leven met dementie en psychische problemen te verbeteren. Praktisch en oplossingsgericht, onder meer aan de hand van praktijkvoorbeelden, waarbij er uiteraard ruimte is voor uw persoonlijke inbreng en vragen.

Selina Meems werkte na haar studie medische psychologie als dementieconsulent in Rivierenland, een functie waar ze met veel plezier aan terugdenkt en veel heeft kunnen leren. Daar is haar enthousiasme voor het werken met ouderen ontstaan. Later is ze (ook) gaan werken als psycholoog in het verpleeghuis en inmiddels werkt ze als GZ-psycholoog in de Ouderenpsychiatrie bij ProPersona.

Rode draad in haar werk is altijd om de mens te zien in zijn gehele levensloop. Ook in moeilijke, kwetsbare periodes, probeert ze samen met mensen te kijken naar eerdere ervaringen, waar zij misschien opnieuw kracht of hoop uit kunnen putten. Ze is dankbaar wanneer ze een klein stukje in iemands leven mee mag lopen, en kan helpen die innerlijke kracht weer terug te vinden.

Het Alzheimer Café Buren is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun naasten en andere belangstellenden op wisselende locaties. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgt u informatie en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen.

In 2022 organiseren wij deze 4 x en verspreid door de gemeente Buren. Deze editie is in Dorpshuis ’t Zoetzand, Zoetzandselaan 1 te Beusichem.

Inloop: vanaf 10.00 uur. Aanvang: 10.30 uur. Einde: 12.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden vooraf is gewenst via: tine.reinders@alzheimervrijwilligers.nl of bel naar 06-86895747.