GELDERMALSEN - Op 23 februari 2022 kwamen 7 voorleeskampioenen uit Rivierenland in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen bijeen voor de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Renée van Stolwijk van basisschool De Josefschool uit Culemborg tot winnaar. Zij gaat in de provinciale ronde strijden voor een plek in de landelijke finale.

Renée las in deze lokale finale een fragment voor uit het boek De kinderen van Bolderburen van Astrid Lindgren.

De provinciale en landelijke finale

Met haar winst heeft Renée zich geplaatst voor de provinciale ronde op 4 april in Arnhem. Tijdens de provinciale ronde wordt de Gelderse kampioen gekozen die namens Gelderland deelneemt aan de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2021/2022 vindt plaats op 25 mei in het Tivoli te Utrecht.

Foto’s van de lokale en regionale finales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.