TIEL - “Het is belangrijk dat onze kinderen in verbinding blijven met zichzelf en de wereld om hen heen. In deze tijd van maatschappelijke ontregeling is dat extra nodig én extra moeilijk” zegt Angelique Heijnen, inwoner van Tiel. Om aan deze vraag tegemoet te komen heeft zij samen met Onne Kierkels een interactief voorleesboek geschreven dat kinderen helpt bij het geestelijk ontspannen en in verbinding blijven met zichzelf. Zodat ze zich sterk voelen en veerkrachtig zijn.

Voorlezen, kijken, praten en mediteren
‘De overweldigende avonturen van Sleepy Fox’ is een 60 pagina’s dik voorleesboek met prachtige paginavullende illustraties. Het verhaal gaat over een jonge ondernemende vos. De vos heet Sleepy en is speels, positief en heeft veel doorzettingsvermogen. Hij zou zomaar eens op jouw kind kunnen lijken. Uniek zijn de vragen aan het eind van ieder hoofdstuk, die gaan over hoe je kind zo’n situatie beleeft. Dat helpt je kind om zich emotioneel te ontwikkelen, wat bijdraagt aan een goede psychische gezondheid. Waardevol voor ouders is dat zij zo (nog) beter begrijpen wat er omgaat in de belevingswereld van hun kind.

Wat het boek extra bijzonder maakt, is dat er ook nog 12 geleide meditaties beschikbaar zijn, die precies passen bij elk hoofdstuk. Alles is gericht op indrukken verwerken en volledige ontspanning. Zeer geschikt voor het slapen gaan, zodat je kind fris de volgende dag tegemoet kan treden. Ook geschikt om in de klas tot rust te komen na een drukke periode. En om samen te spreken over emoties en gevoelens.

Het interactieve voorleesboek is geschreven voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Het kan gebruikt worden door ouders, maar ook door leerkrachten en zelfstandig professionals die werken met kinderen.

Het verhaal van Sleepy Fox
“Alsjeblieft Sleepy, dit is voor jou. Pak het aan, je gaat het nodig hebben”, sprak de Wijze Uil. Hij overhandigt Sleepy Fox een mooie glanzende gele veer en een enigszins versleten plattegrond. Dan vliegt de uil weg en laat Sleepy alleen achter…

Sleepy woont in de Dassenburcht, is zachtaardig, vriendelijk, gevoelig, eigenwijs, rechtvaardig, nieuwsgierig, avontuurlijk en fantasierijk. Maar hij kan ook heel boos of chagrijnig worden. Dat laat hij soms merken en soms juist niet. Net zoals hij zich soms stoer en moedig voelt en soms voelt hij zich anders dan anderen.

Sleepy vindt zijn leven vaak saai. Ook wil hij graag meer vrienden. Door zijn ontmoeting met de Wijze Uil gaat hij een groots avontuur beleven. Hij maakt een reis door een prachtig, magisch landschap. Hij heeft bijzondere ontmoetingen, overwint angsten, gaat uitdagingen aan en leert over zijn gevoelens. De veer en de kaart zijn daarbij onmisbaar.

Onderdeel van Meditaties-voor-Kinderen
Dit voorleesboek is een productie van Meditaties-voor-Kinderen en is vanaf nu alleen te bestellen via https://meditaties-voor-kinderen.nl/product/voorleesboek Zij ondersteunen kinderen van 4 tot 14 jaar in het lichamelijk en geestelijk ontspannen en in verbinding blijven met zichzelf. Het boek is ook verkrijgbaar als luisterboek.