TIEL - Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2024 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. In deze periode staan prenten-en voorleesboeken volop in de aandacht, met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Net als in het hele land zijn er ook in Rivierenland gezellige voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters. Deze feestweek eindigt met een fantastisch leuke voorstelling 'Help! Een verrassing!', naar het gelijknamige Prentenboek van het Jaar van Miriam Bos.


Uitbundige voorleesfeestjes in buurthuis en bibliotheek

Ontdek samen met je (klein)kind hoe gezellig en leuk het is. Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar een uitbundig voorleesfeest in de bibliotheek of buurthuis bij jou in de buurt. In de schijnwerpers staat het grappige

Prentenboek van het Jaar 2024

: Help! Een Verrassing!'. Voor een prachtig decor brengen leescoaches van Bibliotheek Rivierenland samen met de kindjes het verhaal tot leven. Het is geschikt voor peuters van 2 tot 4 jaar. Deelname is voor iedereen gratis. Een tourschema met alle feestlocaties is te vinden op de website van Bibliotheek Rivierenland.

Een interactieve, muzikale en tikkeltje magische voorstelling

De Nationale Voorleesdagen worden afgesloten met een superleuke interactieve, muzikale en zelfs tikkeltje magische theatervoorstelling 'Help! Een verrassing!'. Speciaal gemaakt en gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het Jaar van Miriam Bos. Een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek, waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat. De voorstelling is te zien in Theater Het Heerenlogement in Beusichem, op zaterdagmiddag 3 februari om 15.5 uur en om 16.45 uur. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het is gratis voor iedereen die lid is van de Bibliotheek (voor niet-leden € 2,50). Kaartjes zijn te reserveren via de website www.bibliotheekrivierenland.nl/nvd

Gratis bibliotheekabonnement met extra cadeautje van de Bieb

Ieder kind onder de 18 jaar kan gratis een bibliotheekabonnement aanvragen.

Is jouw piepjonge (klein)kind nog geen lid van de bieb?

Kom dus zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw kind naar de Bibliotheek en ontvang het gratis abonnement. En je kan meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en meenemen naar huis! Bovendien ontvang je van 24 januari tot en met 3 februari een heel schattig mini-vosje vingerpopje cadeau. Bovendien is de Theatervoorstelling 'Help! Ik heb een verrassing!' voor leden gratis!

Meer over de Nationale Voorleesdagen 2024

De  Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 24 januari t/m 3 februari 2024. Deze landelijke campagne is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Centraal staat het Prentenboek van het jaar 2024. Dit jaar is 'Help! Een verrassing!' vereerd met deze titel. Dit boek vormt samen met negen andere prentenboeken de Prentenboeken Top 10. Een veelzijdige lijst met verschillende verhalen en tekeningen en samengesteld door een speciale bibliotheek-jury.