TIEL - De 30-jarige Arsenio Valpoort versterkt de selectie van TEC. De ervaren spits heeft een 1-jarig contract getekend. Arsenio Valpoort komt over van het Bulgaarse Hepar B, waar hij het afgelopen seizoen actief was.


Arsenio Valpoort kijkt uit naar de samenwerking met TEC: “De afgelopen jaren heb ik veel in het buitenland gevoetbald en heb daar hele mooie dingen kunnen doen, zien en beleven. Maar het is nu voor mij tijd om terug te keren naar Nederland, waar ik het ook altijd goed naar mijn zin heb gehad bij de verschillende clubs waar ik heb gespeeld. Ik ben volop aan het bouwen aan mijn maatschappelijke carrière en dat is goed te combineren met amateurvoetbal, waarbij je niet elke dag op het voetbalveld staat. Daarom ben ik gaan rondkijken bij de verschillende amateurclubs in Nederland en kwam ik in contact met TEC.

Na het eerste gesprek met Hans van de Haar was het gevoel gelijk goed. Er was gelijk een klik en deze kans bij TEC biedt mij de gelegenheid om met voetbal bezig te zijn en te blijven, terwijl ik tegelijkertijd verder ga met mijn maatschappelijke carrière. Ik ben blij met deze kans en ik kijk ernaar uit om komend seizoen iets moois neer te gaan zetten. Het allermooiste zou zijn als we door deze goede resultaten volgend jaar weer terugkeren naar de Tweede Divisie, want dat is toch wel het niveau waar TEC thuishoort. Dat is mijn streven. Ik hoop dan ook dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen en dat ik met mijn ervaring de jongere spelers binnen ons team ook kan helpen bij hun ontwikkeling.”

Arsenio Valpoort

Met Arsenio Valpoort haalt TEC een ervaren spits in huis. De 30-jarige Amsterdam, doorliep de jeugd van D.C.G. Amsterdam en Heerenveen. Bij Heerenveen maakte hij zijn debuut in de Eredivisie tijdens de wedstrijd Heerenveen – AZ. Valpoort verving toen Luciano Narsingh in de wedstrijd die Heerenveen met 5-1 won. Ook speelde Valpoort voor PEC Zwolle, RKC Waalwijk, Almere City, Excelsior en FC Dordrecht. De voetballoopbaan van Valpoort kent ook de nodige buitenlandse avonturen. Zo was hij onder meer actief in de competities van Hongarije (bij Ferencvaros), Israël (B. Jerusalem), Zuid-Korea (Busan IPark), België (KSV Roeselare), Cyprus (Ermis Aradippou), Albanië (KF Teuta, KF Egnatia), Indonesië (Persebaya) en vorig seizoen in Bulgarije (Hepar B.). Deze zomer maakt Arsenio Valpoort de overstap naar TEC.