TIEL - Eddy Schoeman is de nieuwe teammanager van TEC. Schoeman treedt in het nieuwe seizoen toe tot de technische staf van TEC.


De naam Eddy Schoeman is niet onbekend in het amateurvoetbal. De 42-jarige Schoeman, woonachtig in Veenendaal, is al geruime tijd actief binnen het amateurvoetbal. Zo was Schoeman eerder al Teammanager van GVVV Veenendaal (2009-2015) en Teammanager van DUNO Doorwerth (2017-2022). Bij GVVV bekleedde Schoeman ook nog een bestuursfunctie, maar daar heeft hij zijn bestuursfunctie neergelegd. In deze functie mistte Schoeman de voetbalinhoudelijke aspecten te veel en daarnaast is Schoeman het liefst bezig met alle zaken die komen kijken rondom (de organisatie) van een team. In het nieuwe seizoen gaat Schoeman daar dan ook weer vol mee aan de slag in zijn rol als teammanager bij sv TEC.

Schoeman kijkt uit naar uit om als Teammanager bij TEC aan de slag te gaan. “Via Eric Meijers ben ik contact gekomen met Hans van de Haar en TEC. Na een leuk gesprek bij de club, was de beslissing om als Teammanager bij TEC aan de slag te gaan, vrij snel en gemakkelijk genomen. Niet alleen is TEC natuurlijk best wel redelijk in de buurt van mijn woonplaats Veenendaal, daarnaast speelt TEC ook nog eens op een fantastisch niveau in een prachtig oranje tenue.

Persoonlijk hoop ik te bereiken dat ik met mijn inzet een schakeltje kan zijn in het geheel, wat hopelijk extra kan bijdragen aan goede prestaties van TEC. Door ervoor te zorgen dat dat trainers en spelers zich alleen maar puur hoeven te focussen op trainingen en wedstrijden en totaal geen omkijken hebben naar randzaken, randvoorwaarden en organisatorische zaken, hoop ik daarin mijn steentje te kunnen bijdragen. Daarvoor moet alles tot in de perfectie geregeld zijn, liefst door middel van goede en veel communicatie. Dat is gewoon een mooie en leuke uitdaging!

Naast dat ik uitkijk naar het werken voor- en samenwerken met een selectie, weer een gezonde wedstrijdspanning in het weekend, vind ik het ook ontzettend leuk om onder een heel ervaren trainersduo als Hans en Eric te mogen gaan fungeren.