TIEL - Eric Speelziek komt vanaf het volgende seizoen TEC versterken als de nieuwe hoofdtrainer van het eerste elftal. Eric Speelziek was de afgelopen jaren hoofdtrainer bij Sparta Nijkerk, waar hij een zeer succesvolle periode kende. Zo bracht hij onder andere in deze periode Sparta Nijkerk met attractief voetbal naar de derde divisie.


TEC is blij met de hernieuwde samenwerking met Eric Speelziek: “We kennen Eric als trainer al geruime tijd en hebben altijd fijn met hem samengewerkt. Het succes van Eric bij onze club ligt bij veel van onze supporters nog vers in het geheugen. Onder Speelziek stoomden we natuurlijk in tweeënhalf jaar door van de tweede klasse naar de hoofdklasse en vandaaruit hebben we door kunnen groeien naar ons huidige niveau. Het contact met Eric is altijd gebleven en we hebben elkaar ook de afgelopen jaren regelmatig getroffen bij wedstrijden tegen Hercules en Sparta Nijkerk. Wij kijken uit naar de hernieuwde samenwerking die het volgende seizoen van start gaat. Voor nu gaan we nog vol vertrouwen dit seizoen afmaken met onze huidige trainers Hans van de Haar en Eric Meijers, die we zeer waarderen. Er ligt nog een half seizoen voor ons, dus we hebben nog van alles om voor te spelen, aldus Johan Verweij, Technische Commissie TEC.

Eric Speelziek kijkt uit naar zijn terugkomst bij TEC: “Gisteren heb ik een akkoord bereikt met TEC. Na een eerdere mooie periode bij TEC (2 promoties naar het hoogste niveau destijds) ga ik met veel plezier komend seizoen aan de slag als hoofdtrainer bij TEC. Ik kijk ernaar uit om in een voor mij bekende omgeving te werken bij TEC. Het goede gevoel en de contacten met TEC zijn de afgelopen jaren altijd gebleven. In de afgelopen jaren ben ik regelmatig met Hercules en Sparta Nijkerk op De Lok geweest en ik ben daar altijd hartelijk ontvangen.

Ik ben ervan overtuigd dat we met elkaar de komende periode weer mooie tijden kunnen gaan beleven op De Lok. De mogelijkheden om iets moois op te bouwen zijn zeker aanwezig bij TEC. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ik een goede keuze heb gemaakt om voor TEC te kiezen komend seizoen. Ik ben een trainer die uitgaat van eigen speelwijze waarbij duidelijkheid, herkenbaar aanvallend voetbal en plezier voorop staan en vandaar uit gaat bouwen met een team dat succes kan gaan behalen. Daar gaan we met z’n allen aan werken bij TEC. Ik heb er hartstikke veel zin en ga eerst nog alles in werk stellen om mijn geweldige periode bij Sparta Nijkerk goed af te sluiten. We staan er goed voor in de derde divisie A en hebben nog alles om voor te spelen.”

Eric Speelziek

Met ruime trainerservaring heeft Eric Speelziek in zijn trainerscarrière diverse titels behaald. Begonnen als trainer bij TEC in 2000, was hij als hoofdtrainer daarna ook verbonden bij clubs als Rheden, DTS Ede, Bennekom, Hercules en Sparta Nijkerk. Vanaf het moment waarop Eric Speelziek in 2000 hoofdtrainer werd, wist hij maar liefst 24 prijzen in de wacht te slepen, waaronder negen promoties en 15 periodetitels. Zowel met TEC, DTS Ede, Rheden als Sparta Nijkerk wist Speelziek te promoveren. Speelziek staat bekend om zijn sportief, attractief voetbal en de grote aandacht die hij heeft voor het opzetten en begeleiden van jeugdopleidingen én het laten debuteren van jonge talenten in zijn selecties.