TIEL - Fabian Serrarens komt per direct de selectie van TEC versterken. Ook Anderson López en Abdelghani el Bachir hebben een contract getekend en zullen de selectie van TEC dit seizoen verder versterken.

Fabian Serrarens

Met zo’n 225 wedstrijden en 56 goals in de Keukenkampioenschap, 27 wedstrijden en 7 goals in de Eredivisie en de nodige buitenlandse avonturen haalt TEC met de 32-jarige Amsterdamse spits de nodige ervaring in huis. Serrarens startte zijn voetballoopbaan in de jeugdopleiding van Zeeburgia, Ajax O18 & O19 en Jong NAC Breda, waarna hij in 2011 de overstap maakt naar Almere City. Na 3 jaar verruilt hij Almere City voor Telstar, waar hij voor de nodige doelpunten zorgt en speelt zich daarmee in de kijker van De Graafschap. Daar scoort Serrarens in 71 wedstrijden 23 doelpunten, waaronder een doelpunt tegen Feyenoord.

In 2019 lokt het buitenland en vertrekt Serrarens naar Polen, waar hij een jaar de selectie van Arka Gdynia versterkt. Een jaar later keert hij terug op Nederlandse bodem waar hij aansluit bij de selectie van Roda JC Kerkrade om vervolgens een jaar later richting Finland te vertrekken. Daar tekent hij bij regerend landskampioen HJK Helsinki een contract voor een jaar (met optie voor nog een jaar). Nu sluit Fabian Serrarens aan bij de selectie van TEC, waar hij direct gespeelgerechtigd is.

Fabian Serrarens kijkt uit naar de samenwerking met TEC: “Na een goed gesprek met Hans van de Haar heb ik besloten om de overstap naar TEC te maken. Dat ik binnen de selectie van TEC al verschillende jongens ken, speelde daar ook een rol bij. Ik kijk uit naar een mooi seizoen en mooie resultaten, waardoor we weer kunnen promoveren. Dat zou een mooie bekroning zijn op dit seizoen!”

Anderson Lopez

Met het aantrekken van Anderson Lopez kan TEC rekenen op een multifunctionele aanvaller. De 24-jarige jeugdinternational is op alle posities in de voorhoede inzetbaar. Aan het begin van zijn voetbalcarrière werd Lopez bij RVW uit Renkum gescout door Vitesse. Daar speelt hij 2 jaar in de jeugdopleiding, voordat Ajax hem naar Amsterdam haalt. Daar blijft hij vijf jaar en doorloopt hij de jeugdopleiding van Ajax. Dan klopt AS Monaco bij Ajax aan en biedt Lopez een vijfjarig contract. AS Monaco verhuurt hem vervolgens aan Cercle Brugge. Na wat blessureleed keert Lopez terug naar Nederland, waar hij aansluit bij NEC 021. Ook daar houdt een blessure López enige tijd aan de kant, maar fit en hersteld sluit Lopez vorig jaar maart aan bij GVVV, waar oud-TEC-trainer Gery Vink de leiding heeft over de selectie. Deze zomer is Anderson Lopez aangesloten bij de selectie van TEC en kwam hij in de voorbereiding al tot scoren.

Anderson Lopez is blij met zijn overstap naar TEC: “Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en zet alles op alles om weer volop in vorm te komen, zodat ik veel minuten kan maken. Tot nu toe gaat het allemaal goed en heb ik het goed naar mijn zin. In de voorbereiding heb ik al kunnen laten zien wat ik huis heb. Ik heb wat goals gemaakt en ben belangrijk geweest voor het team. Dat wil ik doorzetten in de competitie, zodat we de club weer terug kunnen brengen naar de Tweede Divisie. De start van de competitie is nu wat moeizaam, maar ik ben ervan overtuigd dat we een goed jaar gaan hebben met zijn allen. We hebben een goede groep met talentvolle spelers, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Abdelghani el Bachir

De 23-jarige geboren Duivenaar bracht zijn jonge voetbaljaren door in de jeugdopleiding van Almere en vanaf zijn 14e speelt hij in de Ajax Jeugd en Ajax O17. Net 17 jaar oud maakt Abdelghani el Bachir de overstap naar FC Twente O19 om een jaar later FC Twente te verruilen voor FC Dordrecht. voordat hij naar Andorra vertrekt en uitkomt voor CE Carroi. Daar heeft hij goed naar zijn zin, maar maakt toch in de winterstop van 2022/2023 de overstap naar CE Andratatx op Mallorca, dat uitkomt in Secunda RFEF. Ook kwam el Bachir uit voor het nationale elftal van Marokko. Hij speelde daar bij de O16 en O17 en werd opgeroepen voor het trainingskamp van de O20. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar TEC.

Ook Abdelghani el Bachir gaat met plezier aan de slag bij TEC: ‘Ondanks de opties die ik had om bij buitenlandse clubs te spelen, heb ik voor TEC gekozen. Ik wil voorlopig graag in Nederland zijn en me hier bij een mooie club weer in de kijker spelen. Tot dusver bevalt het me erg goed bij TEC en het voelt goed om hier te zijn. Ik werk er hard aan om weer op mijn eigen niveau te komen, omdat ik tijdens mijn verblijf in Amerika bij Seattle Sounders (MLS) jammer genoeg niet heb kunnen spelen. Het papierwerk kwam niet rond, dus dat betekende dat ik alleen het preseason mee heb kunnen draaien en 6 maanden op hoog niveau heb kunnen trainen, maar ook dat ik jammer genoeg geen wedstrijden mocht spelen. Ik zet alles op alles om met behulp van ervaren trainers als Hans en Eric het wedstrijdritme weer terug te krijgen om zo een vaste plek in de basis te veroveren. Binnen het team hebben we veel kwaliteit en ervaring. We werken ook hard om dat te laten zien en als team resultaten te boeken.”