TIEL - Wapperende vlaggen, een springkussen, een oefenwedstrijd, indrukwekkende video's, een buffet, een prachtige bronzen beeld voor de oprichter van Europlus en de overhandiging van een cheque aan een goed doel: de onthulling en officiële in gebruik name van het nieuwe scorebord , was afgelopen zaterdag omringd door allerlei activiteiten.

Nieuw scorebord bij TEC
De afgelopen maanden is er op ons sportpark een prachtig scorebord gerealiseerd. Het scorebord is 5 x 4 en voorzien van ledpanelen. Door de grootte van het scorebord is het goed zichtbaar en ook op afstand goed te lezen. Het scorebord biedt TEC verschillende mogelijkheden. Naast het bijhouden van de score, kunnen er op het scorebord ook video’s afgespeeld worden en wordt het gebruikt om aandacht te genereren voor goede doelen. TEC is ontzettend blij met dit mooie scorebord, dat afgelopen zaterdag officieel in gebruik is genomen tijdens het Europlus evenement.

“We zijn bij onze vereniging ontzettend blij met dit mooie scorebord en wij willen Pieter Stam Beheer, die dit scorebord mogelijk heeft gemaakt, enorm bedanken!,” aldus Johan Verweij, voorzitter van sv TEC. “We zijn trots dat we zo worden gesteund door zulke sponsors, die zo’n prachtig gebaar maken met dit prachtige scorebord.”

Een mooi cheque voor stichting ALS Nederland
Eind januari is TEC gestart met het voeren van een actie voor ALS. Bij TEC speelde al langer het idee om iets te organiseren voor een goed doel en toen de vereniging zelf het scoreboard cadeau kreeg, was het moment daar om de actie te starten. Met medewerking van de spelers van TEC 1 werd een campagne voor Stichting ALS Nederland opgezet met als doel €2500,- op te halen. Dat doel werd al snel bereikt. Sterker nog: uiteindelijk kwam er via de doneerpagina € 2.850,- binnen. Daar kwam zaterdag nog €1.100,- bij door de veiling van de twee aanvoerdersbanden, die speciaal voor de wedstrijd TEC - vv DOS Kampen, gemaakt waren.

Afgelopen zaterdag was Marian van Eldik, van Stichting ALS Nederland dan ook bij TEC aanwezig om de opbrengst van de actie in ontvangst te nemen. Uit handen van voorzitter Johan Verweij en dhr Piet Stam ontving Marian van Eldik de cheque met daarop de opbrengst van de doneeractie.

Daarvoor kreeg TEC in ruil een houten puzzelstuk van Stichting ALS. Dat puzzelstuk staat symbool voor het vinden van de oplossing voor ALS, want die ligt als een puzzel op tafel. Elk puzzelstukje is nodig om de hele puzzel te kunnen leggen, om de oplossing voor ALS te vinden. Als vereniging zijn we trots dat we, samen met iedereen die geholpen en gedoneerd heeft aan onze actie voor ALS, zo hebben kunnen bijdragen aan de oplossing voor die puzzel.

“Nu we zelf in een moeilijke financiële tijd zitten en alle steun kunnen gebruiken, worden we zo gesteund door onze sponsoren, dat we graag iets terug wilden doen. Nu speelde bij onze voetbalvereniging al langer het idee om een actie te organiseren voor een goed doel en toen we zelf een prachtig gebaar in de vorm van een scorebord van een van onze sponsoren ontvingen, besloten we dat dit het moment was om deze actie op te zetten. We hebben gekozen voor ALS omdat bij voetbal alles draait om spieren, bewegen en het hebben van controle over je lichaam en leven. Door ALS raak je dat kwijt. Dan hoop je dat het jou, je teamgenoten, familie, kennissen, supporters en alle andere mensen nooit overkomt en dat er oplossing komt om deze ziekte te bestrijden. Voor zo’n oplossing én de strijd tegen ALS is veel onderzoek nodig. Daarom hebben wij ons als verenging de afgelopen maanden ingezet om geld in te zamelen, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en een oplossing voor ALS dichterbij komt.”, aldus Johan Verweij.