TIEL - Hans van de Haar en Eric Meijers hebben hun contract met TEC voor een jaar verlengd. De 48-jarige Van de Haar en de 59-jarige Meijers staan tot medio 2024 voor de spelersgroep in Tiel.

Voorzitter Johan Verweij is blij met de verlenging van de contracten van het trainersduo: “Ik kijk uit naar verdere samenwerking met Hans en Eric om de mooie plannen, die we hebben als vereniging, te realiseren. Daarvoor is het van structureel belang dat we als club samen optrekken met het eerste elftal. Een goede samenwerking tussen de trainers, de technische staf en de selectie is daarvoor essentieel.

De afgelopen jaren hebben we als club grote stappen gezet als het gaat om professionalisering. Dat geldt ook voor ons toekomstplan, waarin veel aandacht voor de jeugd is en de ontwikkeling van talent. Regionaal talent weet ons meer en meer te vinden. We zijn begonnen met dit talent verder op te leiden met als doel ze uiteindelijk klaar te stomen voor het eerste. Hans van de Haar en Eric Meijers leveren daar, samen met Ramon Schenkhuysen, de trainer van Jong TEC en de overige staf, een grote bijdrage aan. Het afgelopen jaar hebben al een aantal van deze jonge talenten hun eerste minuten kunnen maken in het eerste en zijn er een aantal van deze jonge spelers die regelmatig tot de basisselectie van TEC 1 behoren, zoals bijvoorbeeld Quinten van Veenendaal en Ricardo Fernandes Pereira.

In 2024 bestaat de club 100 jaar. Om dan al onze plannen gerealiseerd te hebben, dat is onze grootste wens. Als we bij het 100-jarig jubileum kunnen zeggen dat we die toonaangevende jeugdopleiding hier in de Betuwe hebben kunnen realiseren, dat we jonge talenten een mooi perspectief kunnen bieden door een goede samenwerking met het eerste en dat we dan behoren tot de beste clubs van het amateurvoetbal… Dat zou een kroon zijn op het 100-jarige bestaan.”

Ambitie waarmaken
Met de komst van een aantal nieuwe spelers, verschillende contractverlengingen van huidige selectiespelers én het aanblijven van Van de Haar en Meijers zet club zich vol in op handhaving in de Jack’s League, de Tweede Divisie.

Van de Haar kijkt uit naar de verdere samenwerking met de club: “Ik teken nog een jaar bij, omdat ik het hier goed naar mijn zin heb bij TEC. De onderlinge samenwerking is hier goed, ik heb een mooie selectie en een fijne staf tot mijn beschikking en ik kan mijn visie hier verder uitrollen, dus wat wil je nog meer.

Natuurlijk heb ik er alle vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven in de Tweede Divisie. We hebben een goede selectie met talentvolle, sterke, fitte spelers, die allemaal net zo gedreven zijn als Eric en ik om dit waar te maken. De samenwerking tussen mij en Eric verloopt goed en ondertussen kijken we natuurlijk ook al een beetje naar volgend jaar. Naar het nieuwe seizoen en naar wat we nog moeten realiseren om onze ambities waar te maken voor het 100-jarig jubileum van club.”

Ook Eric Meijers kijkt uit naar een verdere samenwerking: “Ik ben heel content met de contractverlenging bij Sv TEC. Continuïteit is namelijk de basis van succes. Samen bouwen aan de saamhorigheid van de club, zodanig dat we bij het 100-jarig bestaan van Sv TEC kunnen zeggen dat de club springlevend én vol dynamiek zit.”