TIEL - Hans van de Haar heeft zijn contract met TEC met een jaar verlengd. De 46-jarige hoofdtrainer staat tot medio 2022 voor de spelersgroep in Tiel.


Van de Haar kijkt uit naar een verdere samenwerking met TEC: “Ik teken bij, omdat ik het goed naar mijn zin heb bij TEC. De onderlinge samenwerking is hier goed. Ik heb een mooie selectie tot mijn beschikking en kan mijn visie hier goed uitrollen. De club heeft het afgelopen jaar niet stil gestaan en er is een volgende stap gemaakt in de professionalisering van de club. Er ligt een mooi plan klaar voor de toekomst met veel aandacht voor de jeugd en de ontwikkeling van talent. Dat wil zeggen: regionale talenten aan de club binden, deze talenten opleiden en klaarstomen voor het eerste.

De ambities van de club en de Technische Commissie spreken mij aan en ik kan me goed vinden in het nieuwe TEC.”

Ook voorzitter Johan Verweij is blij met de verlening van het contract met trainer Hans van de Haar: "De samenwerking met Hans van de Haar, de selectie en de technische staf is goed. Er liggen mooie plannen voor de toekomst om ook een mooie jeugdopleiding te realiseren. Het is van structureel belang dat de vereniging de juiste wisselwerking heeft met het eerste elftal. Beiden verlangen we er wel naar dat de bal snel weer gaat rollen. Niet alleen voor de club, maar ook zeker voor de supporters, sponsors, leden en iedereen die TEC een warm hart toedraagt."

Bouwen aan de toekomst
Met de komst van Hans van de Haar vorig jaar naar Tiel veranderde er veel bij de Tielse club. Zo ging met ruim twintig nieuwe spelers en aantal nieuwe stafleden het roer binnen de selectie van TEC flink om en werd de ambitie uitgesproken om bij de top 5 clubs van de Tweede Divisie te eindigen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Er werden slechts vier competitiewedstrijden gespeeld en op de vraag of de competitie dit seizoen nog uitgespeeld wordt, is nog altijd geen duidelijk antwoord.

Met de komst van vijf nieuwe spelers, contractverlenging van huidige selectiespelers én het aanblijven van Van de Haar richt de club zich deels al op het nieuwe seizoen.

Van de Haar: “Natuurlijk zou het mooi zijn als we dit seizoen nog aan spelen toekomen, daarom trainen we nu ook nog zo veel mogelijk. Maar we moeten ook door. Met het nieuwe seizoen, maar ook met een visie op de langere termijn. We zijn al hard aan het werk richting het 100-jarige bestaan van deze club in 2024. Dan moeten de ambities die we nu hebben grotendeels wel verwezenlijkt zijn. Dan hebben we die toonaangevende jeugdopleiding hier in de Betuwe gerealiseerd, kunnen we jonge talenten een mooi perspectief bieden door een goede samenwerking met het eerste en behoren we tot een van de beste clubs van het amateurvoetbal. Dat zou een kroon zijn op het 100-jarige bestaan.”