VOLENDAM - Na twee matige wedstrijden was er voor het publiek nu meer te genieten. Zowel Jong FC Volendam als bezoekers TEC trakteerden het publiek op een aantrekkelijke aanvallende wedstrijd. Helaas vergat Jong FC Volendam zich voor de rust te belonen, maar pakte in de slotfase gelukkig alsnog een punt tegen de koploper.

Het zag er voor de thuisploeg de avond voor de topper tegen TEC qua bescikbare spelers weer wat rooskleuriger uit. Ondanks dat het rijtje geblesseerde spelers nog vrij langs is waren zowel Martijn Kaars en Max Veerman weer inzetbaar. Helaas voor Johan Steur viel zaterdagochtend Daan Klinkenberg ziek af. Er moest dus weer wat geschoven worden, maar daar is de trainer inmiddels wel aan gewend. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Direct werd de aanval opgezocht. De eerste grote kans was voor de bezoekers. In de derde minuut kopte Serhac Koç op aangeven van Robby Holder naast de goal van Nordin Bakker. Vervolgens was het de beurt aan Volendam. Nadat Derry John Murkin en Marco Speijk wat kleinere kansen kregen was het Martijn Kaars die tot twee keer toe een joekel van een kans kreeg. Bij de eerste koos hij voor een lob, maar die belandde op het dak het doel. Even later zette Murkin hem alleen voor de doelman. Met de hoek voor het uitkiezen schoot hij echter langs de verkeerde kant van de paal. TEC kwam er af en toe ook nog gevaarlijk uit, maar doelman Nordin Bakker kon zijn goal leeg houden.

Na de thee gingen beide teams rustig verder met aanvallen. Tot echte grote kansen leidde dit overigens niet. Ondanks de lage temperaturen kreeg het publiek het hierdoor niet koud, want het spel golfde aardig op en neer. Spits Martijn Kaars kreeg opnieuw wat kansen, maar hij moest duidelijk na een aantal weken afwezigheid nog even wennen. Met nog twintig minuten op de klok een flinke domper voor de thuisploeg. Een corner werd niet weggewerkt en de bal viel voor de voeten van aanvoerder Bart Westerlaken. Door een woud van benen schoof hij de bal langs Nordin Bakker. De koploper bracht hiermee de virtuele marge op de ranglijst op zeven punten. Bijna kreeg TEC nog de kans om de score kort na de 0-1 te verdubbelen. Maar in de slotfase kreeg Jong FC Volendam alsnog waar het minstens recht op had. Martijn Kaars werd opnieuw vrij gespeeld in de zestien en nu bleef hij wel koel. Met een mooie schuiver passeerde hij de TEC doelman. Met deze stand hadden beide teams wel vrede en zo bleef het dan ook tot het laatste fluitsignaal. Er had voor Jong FC Volendam absoluut meer ingezeten als er zuiniger met de kansen om was gesprongen. Maar positief is dat het spel en beleving een stuk beter was dan de laatste twee wedstrijden. Hiermee kunnen we weer verder. Volgende wedstrijd is zaterdagavond om 18:00 uur in Oldenzaal tegen Quick '20.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Quinten d' Fonseca (81. Cherisio Goudland), Mike Eerdhuijzen (70. Taye Lee), Gijs Smal, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Shurny Marengo, Nick Runderkamp, Martijn Kaars, Max Veerman (81. Jip Molenaar), Derry John Murkin