ROTTERDAM - Jong Sparta is na zaterdag de naaste belager van koploper van VV Katwijk, al is de afstand nog altijd tien punten, terwijl TEC even pas op de plaats moet maken in de strijd om de bovenste plaatsen. Dat is de conclusie nadat de Rotterdamse beloften met 4-1 wonnen van de formatie uit Tiel.

TEC ging namelijk met ruime cijfers onderuit op het Kasteel. De openingstreffer voor de thuisploeg was van Marouane Afaker. TEC kwam echter terug in de wedstrijd, al was het dankzij een wat makkelijk gegeven strafschop. Gino Bosz had daar geen problemen mee en bleef koelbloedig. Jong Sparta liet zich er niet door van de wijs brengen en Patrick Brouwer maakte nog voor de rust de 2-1.

Nadat Barry Beijer na rust ongelukkig zijn eigen doelman passeerde, was het Tielse verzet gebroken waarna Jeremy van Mullem de eindstand op 4-1 bepaalde.