VOLENDAM - In de kelder van de Tweede Divisie pakte hekkensluiter Jong FC Volendam eindelijk weer eens een zege en lijken er steeds meer donkere wolken te verschijnen voor TEC. Waar het onderlinge verschil voorafgaand aan het duel vijf punten was daar liepen de Volendammers in op de ploeg uit Tiel door met 3-1 te zegevieren. Onder beide ploegen is ASWH nu de hekkensluiter.

Met een stevige rugwind liet de thuisploeg de intenties duidelijk blijken en daar was het spel ook naar. Binnen het half uur hadden de Volendammers een comfortabele 2-0 voorsprong gepakt. Er zat aan de openingstreffer van Dyllandro Panka wel een vermoeden van hands, maar de Tielse protesten werden door de arbiter weggewuifd. Op aangeven van Darius Johnson wist Jim Beers even later keeper Schimmel voor een tweede maal te passeren.

Waarschijnlijk liet trainer Arjan van der Laan het donderen in de kleedkamer want waar TEC in de eerste helft nauwelijks iets liet zien kwam men een stuk sterker de kleedkamer uit voor de tweede helft. Reeds na twintig seconden kreeg Wilimio Vink een opgelegde kans, maar mikte toen nog te hoog, doch een aantal minuten later haalde de TEC-aanvaller van twintig meter uit en was het wel raak. De druk van TEC werd nog groter, maar keeper Roggeveen en Brian Plat die een bal van de lijn wist te keren hielden de thuisploeg op de been. Nadat bijna het gehele elftal van TEC mee naar voren was gegaan profiteerde Jong Volendam in de slotminuut van de ontstane ruimte.Invaller Youssef Blel ontdeed zich van Obi Onyeike en schoot de beslissing achter Schimmel.

Jong FC Volendam - TEC 3-1 (2-0)