TIEL - Zaterdag 6 januari vond in de kantine de nieuwjaarsreceptie van TEC plaats. Zoals elk jaar tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook dit jaar de jubilarissen van TEC in het zonnetje gezet. Maar liefst 11 jubilarissen ontvingen dit jaar de uitnodiging om de erespeld van TEC in ontvangst te nemen. Jubilarissen die samen 20, 25, 50, 60, 65 en 75 jaar verbonden zijn aan TEC. Hoe mooi is dat?!

Een aantal jubilarissen is al lid vanaf de geboorte. Want zo ging dat vroeger. “Na mijn geboorte reed mijn vader eerst naar TEC om me daar lid te maken om daarna door te rijden naar het gemeentehuis om mijn geboorte aan te geven”, aldus Leo de Blank, die afgelopen zaterdag gehuldigd werd voor zijn 75-jarig lidmaatschap.

Na ontvangst met TEC-gebak en koffie in de bestuurskamer vertrokken de jubilarissen over de rode loper naar de kantine. Daar werden ze opgewacht door een grote groep familie, kennissen, vrijwilligers, leden en supporters van TEC.

In de kantine werden de jubilarissen verwelkomt door voormalig voorzitter Johan Verweij, die vanwege afwezigheid (griep) van de huidige voorzitter Bas ten Berge de honneurs waarnam. Na dit welkomstwoord en korte terugblik op het jaar werd overgegaan tot de huldiging van de jubilarissen. Bestuursleden Wim van Eldik en Natasja Jansen overhandigden de oorkondes, jubilarisspelden en bloemen aan jubilarissen.

20-jarig jubileum

Als eersten werden de jubilarissen met een 20-jarig jubileum naar voren geroepen. Dit jaar was die eer voor Sam van Empel, Alie Zaaijer en Henry Schiltmans.
Henry Schiltmans behoort tot één van de oudsher echte TEC-families, die met vele broers actief waren bij TEC. Als lid, sponsor en trouwe supporter en volger van TEC was hij in de afgelopen jaren zowel bij uit- als thuiswedstrijden langs de lijn te vinden. In goede én slechte tijden.

Alie Zaaijer is vanaf haar jongste jaren opgevoed met TEC. Het is dus niet vreemd dat ze zelf ook zeer nauw betrokken is geraakt bij TEC. Nog altijd maakt Alie deel uit van een trouwe groep vrijwilligers die onopvallend veel en zeer nuttig werk verrichten bij TEC. Van het schoonhouden van de business club tot het doen van allerlei bijkomende klusjes: Alie is ook weer zo’n stille kracht, je ziet of hoort ze vaak niet maar zijn wel onmisbaar.

Ook Sam van Empel is weer zo’n bijzonder verhaal. Met zijn 20 jaar al 20 jaar lid. Vanaf zijn geboorte lid gemaakt door vader Peter. Sam is een talentvolle voetballer en heeft een groot deel van zijn jeugd ook bij TEC gevoetbald. Na een tussenstap bij Theole keerde Sam weer terug bij TEC in O23 en mocht hij zelfs proeven aan het spelen in TEC 1. Helaas werd Sam achtervolgt door blessureleed en is hij momenteel actief bij Leones in Beneden Leeuwen. Te bewonderen valt dat Sam altijd lid is gebleven van TEC. Hopelijk zien we hem eens terug keren op De Lok.

25-jarig jubileum

Daarna was het de beurt aan Daniël Schuurman. Naast voetballer is Daniël ook jarenlang actief geweest bij de jeugd van TEC en tot voor kort maakte hij ook deel uit van de staf van TEC 1. Daar verzorgde hij de kleding van de selectie en nam hij ook de nodige administratieve rompslomp, die bij de wedstrijden van TEC 1 kwamen kijken, voor zijn rekening. Met zijn verhuizing van Tiel naar Veenendaal werd het al lastiger om nog veel tijd aan TEC te besteden en toen zijn talentvolle zoon Vince bij De Graafschap ging voetballen ging terecht alle tijd en aandacht uit naar de verrichtingen van zijn zoon. Nu is Daniël nog regelmatig te vinden langs de lijn bij de thuiswedstrijden van TEC 1.

Patrick van Lint, ook 25 jaar lid van TEC, kon helaas niet bij de huldiging zijn en zal op een later tijdstip gehuldigd worden. Patrick is een niet weg te denken speler uit ons G-Voetbal team. Het zegt natuurlijk alles dat je met je 46e nog steeds van vaste waarde bent in ons G-Team. Op zich al een prestatie van formaat wat maar weinige hem kunnen navertellen.

50- en 60-jarig jubileum

Voor Rinie Visee stond de teller al op vijftig jaren. Rinie Visee steunt als trouwe supporter TEC al 50 jaar! Hennie Huliselan doet daar nog 10 jaar bovenop en is een begrip binnen een TEC. Want iedere TEC-volger en -supporter weet zich de onnavolgbare en supersnelle buitenspeler Hennie Huliselan nog te herinneren. Hennie speelde vele jaren in de hoofdmacht van TEC en met zijn snelheid was hij een plaag voor menig tegenstander. Het meest bijzondere aan Hennie was dat hij uit de meest onmogelijke situaties de mooiste doelpunten kon maken en daar tegenover de soms de niet te missen kansen onbenut kon laten. De mooiste en beste periode beleefde Hennie ongetwijfeld samen met spelers als Louis van Tuil, Jan Mulder, Bart van Dee, Toon van Neerbos en ga zo maar door want als je begint met namen noemen dan vergeet je er zeker ook een aantal…
Na zijn actieve voetballoopbaan bij TEC is Hennie TEC altijd op de voet blijven volgen en heeft hij zich ook nog ingezet als vrijwilliger bij TEC, waarbij hij met name als clubscheidsrechter zeer goed uit de voeten kon.

65-jarig jubileum

Toen Cor van Tricht geboren werd, was het eerste van vader Dik (een fanatiek TEC supporter) deed zijn net geboren zoon lid maken van TEC. Het voetballen werd Cor dan ook met de paplepel ingegoten en niet zonder succes. Cor wist het met zijn talent te schoppen tot het eerste elftal van TEC waarin hij als spits regelmatig het net wist te vinden. Na zijn actieve voetballoopbaan is Cor ook nog binnen TEC actief geweest als jeugdtrainer en jeugdcoördinator.

Erelid Gerrit Gerritsen is één van de stille krachten bij TEC. En je kunt het zo gek niet bedenken of Gerrit heeft invulling gegeven aan één van de vele functies binnen TEC. Van secretaris tot jeugdleider en van wedstrijdsecretaris tot jeugdtrainer: Gerrit heeft het allemaal gedaan.

Men zegt weleens dat iemand onmisbaar is, in het geval van Gerrit is dat ook echt zo! Ondanks zijn leeftijd is Gerrit nog altijd zeer actief aanwezig bij TEC zowel op wedstrijddagen als ook doordeweeks voor onderhoud, lijnen trekken en noem alles maar op dat het mogelijk maak dat jong en oud kunnen trainen en voetballen. Ook bij Gerrit past de titel “Echte TEC’er”.

75-jarig jubileum
Dat leden 75 jaar betrokken zijn bij een club, is heel bijzonder. De meeste leden van nu zullen dat niet snel meer halen. Leo de Blank en Geurt Hobé wel.
Leo de Blank heeft in het verleden vele functies binnen TEC bekleed: jarenlang in het hoofdbestuur, jeugdbestuur, jeugdleider, bingomaster, kantine vrijwilliger. Wat heeft Leo niet gedaan voor TEC?! Leo heeft zich op vele terreinen belangeloos ingezet voor TEC en is nog altijd een trouw volger van zijn geliefde oranje-witte club. Vaak wordt er al snel gezegd dat iemand een echte TEC’er is maar (ook) Leo komt deze titel echt toe.

Geurt Hobé is de broer van oud-scheidsrechter en TEC-beroemdheid van de helaas te vroeg overleden Jan Hobé. Geurt staat wat minder op de voorgrond maar is met zijn jarenlange steun aan TEC een zeer gewaardeerd lid.

Indrukwekkende lijst aan jubilarissen

Johan Verweij kijkt tevreden terug op de huldiging van de jubilarissen en een drukbezochte nieuwjaarsreceptie. “De lijst van jubilarissen is ook dit jaar weer indrukwekkend. We hebben dit jaar jubilarissen die 20, 25, 50, 60, 65 en 75 jaar lid zijn van de club. Daar zijn we hier bij TEC dan ook ontzettend trots op. Want het is wel heel bijzonder dat mensen zo lang een club steunen. Dat is nu niet meer vanzelfsprekend. En dat je deze jubilarissen dan mag huldigen tijdens een nieuwjaarsreceptie in een drukbezochte kantine in het jaar dat de club 100 jaar bestaat, dat maakt het allemaal extra feestelijk. ”