TIEL - Mathijs Swaneveld komt de selectie van TEC versterken. De 22-jarige doelman komt over uit de Verenigde Staten waar hij de afgelopen jaren speelde voor Virginia Tech.

Mathijs Swaneveld

De jonge keeper uit Schoonhoven speelde zes jaar in de jeugd van Sparta Rotterdam en speelde daar een paar keer mee met het eerste. Van Sparta Rotterdam maakte Swaneveld de overstap Jodan Boys in de hoofdklasse, waar hij een half jaar blijft. In januari 2018 vertrekt Swaneveld naar Amerika, waar hij gaat spelen bij Virginia Tech, dat in Amerika bekend staat als één van de beste universiteiten voor sporters. Daar speelt Swaneveld 3 jaar. Door zijn goede prestaties en de goede reputatie van Virginia Tech wordt Swaneveld als eerste Nederlander ooit genomineerd om ‘gedraft’ te worden voor de Major League Soccer (MLS), waardoor Swaneveld langer in Amerika kan spelen, maar dat gebeurde niet, waardoor Swaneveld de overstap naar TEC maakte.

Mathijs Swaneveld kijkt uit naar de samenwerking met TEC: “Ik heb ontzettend veel zin om weer in Nederland en bij TEC op het veld te staan.”