TIEL - De jonge, talentvolle keeper Saverio Zondag komt TEC in het nieuwe seizoen versterken. Ook kan TEC in het nieuwe seizoen rekenen op Kees Heemskerk en Barry Beijer. Zowel Heemskerk als Beijer hebben hun contract verlengd met een jaar.


Meebouwen aan de ambities van de club
De 20-jarige keeper startte zijn loopbaan in de jeugdopleiding van GVVV en vervolgde zijn jeugdopleiding bij FC Twente Jeugd. Bij FC Twente komt Zondag uit voor verschillende jeugdteams en ook voor FC Twente O17 en FC Twente O19. In 2019 maakt zondag de overstap naar Heerenveen O19, waar hij ook deel uitmaakt van de selectie van Jong Heerenveen in de Beloften Eredivisie. Komend seizoen (2021/2022) komt Zondag uit voor TEC.

Saverio Zondag kijkt uit naar de samenwerking met TEC: “De ambities van de club spreken me erg aan en ik kijk er naar uit om mee te kunnen bouwen aan de ambities van de club. Ik hoop me bij TEC verder te kunnen ontwikkelen als keeper en ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen. Om weer voluit te trainen en wedstrijden te kunnen spelen. Daar kijk ik echt naar uit!”

Barry Beijer verlengt contract bij TEC
Eind januari kwam Barry Beijer van DOVO over naar TEC en sloot met TEC een overeenkomst van een half jaar. Daar komt nu nog een jaar bij want de samenwerking tussen TEC en Barry Beijer wordt met één jaar verlengd.

Geboren in Duiven startte Beijer in 1996 zijn voetballoopbaan bij DVV Duiven. In 2009 maakte Beijer de overstap naar Vitesse, waar hij in Jong Vitesse speelde om in 2011 Vitesse te verruilen voor De Treffers. Hij blijft tot 2015 in Groesbeek om dan de overstap te maken naar Achilles’29. Daar debuteert hij op 7 augustus 2015 in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Wanneer Achilles’29 in het seizoen 2016/2017 uit de Eerste divisie degradeert, maakt Beijer de overstap naar s.v. Spakenburg. Daar promoveert (aanvoerder) Beijer in zijn eerste seizoen direct van de Derde divisie naar de Tweede divisie. Na drie seizoen verlaat Beijer Spakenburg om zijn loopbaan te vervolgen bij DOVO. In januari stapte Beijer van DOVO over naar TEC en ook komend seizoen (2021/2022) versterkt Beijer de selectie van TEC.

TEC kan ook in nieuwe seizoen op keeper Kees Heemskerk rekenen
Ook de samenwerking tussen Kees Heemskerk en TEC is met een jaar verlengd. Heemskerk sloot deze winter aan bij de selectie van TEC en tekende een contract bij TEC voor een half jaar. Nu het nieuwe seizoen voor de deur staat, zijn TEC en Heemskerk overeengekomen om de samenwerking met een jaar te verlengen.

Ook Kees Heemskerk kijkt uit naar verder samenwerking én naar het nieuwe seizoen: “Ik heb veel zin in het nieuwe seizoen. Het afgelopen half jaar heb ik goed kunnen wennen aan het team, de technische staf en de club, waar ik me in korte tijd erg thuis ben gaan voelen. Nu vol energie naar het nieuwe seizoen om daar met onze groep een mooie prestatie neer te zetten. En hopelijk weer met veel publiek langs de lijnen.

De 30-jarige keeper is geboren in Zaandam en startte zijn voetballoopbaan bij PSCK (het latere SC Hercules Zaandam). Vervolgens doorliep hij zeven jaar de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in het buitenland op avontuur ging. Heemskerk vertrok naar de Verenigde Staten waar hij collegevoetbal ging spelen, waar hij vervolgens uitgenodigd werd voor de Major League Soccer Player Combine, een vierdaagse trainingsstage voor talenten voor de Major League Soccer 2014. In de lente van 2014 verruilde hij de Verenigde Staten voor de Noorwegen, waar hij 5 maanden in de 1. Division speelde en vervolgens de overstap maakte naar FC Den Bosch.

In de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard maakte Heemskerk op 24 oktober 2014 zijn debuut voor FC Den Bosch. Heemskerk hield het doel van FC Den Bosch schoon en FC Den Bosch won de wedstrijd met 1-0. In vier seizoenen verdedigde Heemskerk 120 keer het doel voor FC Den Bosch. In 2018 liep zijn contract bij FC Den Bosch af en tekende Heemskerk in januari 2019 een contract bij RKC Waalwijk. In februari sloot Heemskerk aan bij de selectie van TEC en ook in het nieuwe seizoen (2021/2022) zal Heemskerk de TEC-selectie versterken.