TIEL - Koen van der Biezen, aanvaller van TEC, heeft zijn laatste wedstrijd enige weken terug al gespeeld. In een interview met het Brabants Dagblad laat hij weten per direct te zullen stoppen met voetbal.


De voormalige prof (34) wist in ieder geval in stijl afscheid te nemen want bij zijn laatste wedstrijd, op 9 maart op bezoek bij Koninklijke HFC, scoorde hij koppend de verdiende gelijkmaker (1-1).

Van der Biezen stond bekend als een makkelijk scorende spits die in 2006 debuteerde in het betaalde voetbal bij FC Den Bosch en via Go Ahead Eagles en het Poolse Cracovia Krakow vervolgens enkele prachtige jaren in Duitsland beleefde bij clubs als Karlsruher SC, Arminia Bielefeld en SC Paderborn.

De Nulander eindigde zijn profcarrière bij TOP Oss om afgelopen zomer de overstap te maken naar tweede-divisionist SV TEC. Door de corona-crisis kwam hier eerder dan verwacht een einde aan zijn loopbaan. Van der Biezen kan zich nu richten op een loopbaan als trainer bij hoofdklasser OJC Rosmalen alwaar hij spitsentrainer wordt bij het 1e en de O19-ploeg onder zijn hoede krijgt.