TIEL - Léon Hese versterkt de technische staf van TEC. Léon wordt assistent-trainer bij de selectie van TEC, die onder leiding staat van Hans van de Haar. Hese en TEC gaan de samenwerking voor een jaar aan.

Léon Hese is verheugd over de samenwerking met TEC: “Ik vind het erg leuk om terug te zijn bij TEC. Ik kijk uit naar de samenwerking met de club, de technische staf en het team. Er ligt een mooi plan voor de toekomst waarbij veel aandacht is voor de jeugd en de ontwikkeling van (regionaal) talent om ze klaar te stomen voor het eerste, dat spreekt mij aan. Net als de ambitie om mee te draaien in de top van de Tweede Divisie. Dat ik een rol kan spelen bij het realiseren van die ambities, dat vind ik mooi.”

Ook TEC kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met Hese: “Léon is hier geen onbekende en de samenwerking met Léon is altijd goed geweest. Dat we hem nu weer bij onze club mogen verwelkomen, weliswaar in een andere rol, daar zijn we erg blij mee. We kijken dan ook uit naar de samenwerking met Léon.”

Léon Hese


Léon Hese speelde als profvoetballer onder andere voor Vitesse, PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport, De Graafschap en SC Cambuur. In de zomer van 2013 verruilde Hese (toen nog) topklasser Spakenburg voor TEC. Ook Sebastiaan van der Sman, Gregory Viereck en Jip Bartels kwamen die zomer over naar de selectie om in het seizoen 2013-2014 in de eerste klasse van het zondagvoetbal te spelen. In 2014 hield Hese het als voetballer voor gezien en ging hij als assistent-trainer bij verschillende jeugdteams van Vitesse aan de slag. Bij Vitesse hield hij zich later ook bezig met video-analyse binnen de Vitesse Voetbal Academie en als assistent-videoanalist van de A-selectie. Als voetballer keerde Hese nog een seizoen terug op de velden van RKHVV Huissen om vervolgens in 2017 zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen.