TIEL - Pelé van Anholt sluit per direct aan bij de selectie van TEC. De 31-jarige Van Anholt tekent een contract tot het einde van dit seizoen.


Pelé van Anholt begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van SC Heerenveen. Daarna speelde hij vervolgens voor FC Emmen, SC Heerenveen en Willem II. In de zomer van 2017 maakte Van Anholt de overstap naar het Amerikaanse LA Galaxy. In 2018 keerde Van Anholt terug naar Nederland, waar hij aansloot bij de selectie van NAC Breda. Daar werd hij al snel een vaste waarde in de selectie, maar het avontuur bleef lonken en in 2020 vertrok Van Anholt naar het Cypriotische Enosis Neon in Paralimni. In het voorjaar van 2022 keert Van Anholt weer terug op Nederlandse bodem, waar hij aan de slag gaat bij eerste divisionist Roda JC uit Kerkrade. Deze zomer trainde Van Anholt op proef bij eredivisionist Go Ahead Eagles, maar dat liep niet uit op een contract. Nu sluit de 31-jarige vleugelverdediger per direct aan bij de selectie van TEC, waar hij in ieder geval tot het einde van het seizoen het oranje-witte shirt van de Tielse club verdedigt.

TEC kijkt uit naar de samenwerking met Pelé van Anholt: “Met bijna 200 gespeelde wedstrijden in zowel de Eredivisie (166) en de Keuken Kampioen Divisie (34) brengt Pelé van Anholt een enorme brok aan ervaring mee. Daarnaast is hij veelzijdige verdediger die multifunctioneel in te zetten is.”

Ook Pelé van Anholt kijkt uit naar de samenwerking: “De gesprekken die ik met Hans heb gehad, waren goed en ik kan me goed vinden in de plannen die hier liggen bij de club. Daarnaast past het voetballen op dit niveau goed bij mijn drukke leven en de transformatie die ik nu doormaak in mijn leven.”