TIEL - Quentin van Veenendaal heeft zijn eerste contract bij TEC getekend. Het 22-jarige talent stroomde dit seizoen door van Jong TEC naar TEC 1, waar hij 26 november 2022 in de wedstrijd tegen Noordwijk debuteerde.

Quentin van Veenendaal is blij met zijn contract bij TEC: “Ik ben heel blij dat ik hier bij TEC kan spelen. Ik ben hier ingestroomd bij Jong TEC en door hard te werken heb ik een kans gekregen bij het eerste elftal. En die heb ik natuurlijk met beiden handen aangepakt. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. We hebben een leuke groep, trainers die me pushen én me de kans geven om mezelf te laten zien op een mooi podium. Ik hoop dat ik hier binnen het team belangrijk kan zijn en veel wedstrijden kan spelen, zodat ik mezelf nog verder kan ontwikkelen. Want uiteindelijk hoop ik natuurlijk nog steeds mijn droom om betaald voetbal te kunnen spelen, te verwezenlijken.”

Ook Johan Verweij van de technische commissie bij TEC is blij met de ontwikkeling van Van Veenendaal: “Bij de try-outs van Jong TEC die we jaarlijks in het voorjaar bij TEC houden, waren we gelijk onder de indruk van de kwaliteiten van Quentin. Zijn inzicht, zijn balbehandeling en -aanname vielen gelijk op. We zagen in alles terug dat hij over de kwaliteiten beschikte om door te groeien. Door zijn grote motivatie, talent, harde werken en professionele houding heeft hij een kans gekregen bij TEC 1. En dat is precies hoe we het graag zien en willen: jong talent opleiden met als doel ze klaar te stomen voor het eerste. Ik hoop dan ook dat we nog lang van Quentin kunnen genieten.”

Quentin van Veenendaal

De 22-jarige Quentin van Veenendaal sloot in de zomer aan bij de selectie van Jong TEC. De geboren Rotterdammer doorliep de jeugd van Excelsior Rotterdam en speelde vervolgens bij Alexandria”66 en de beloftenploeg van GVVV. Daarna vertrok van Veenendaal naar het buitenland. Zo speelde hij onder andere in Engeland bij Carlisle United en in Italië bij Cavese 1919. Bij beide clubs speelde Van Veenendaal vooral in de O23-elftallen, waar 3 keer per dag trainen aan de orde van dag was.

Vanwege corona keerde Van Veenendaal terug naar Nederland. Daar kwam hij via de try-outs van TEC bij Jong TEC terecht en groeide hij door naar TEC 1, waar nu zijn talent en goede prestaties beloond worden met een contract.