TIEL - Ramon Leeuwin, Kevin van Kippersluis en Adham El Idrissi komen de selectie van TEC versterken. Leeuwin speelde vorig seizoen voor Almere City, de 29-jarige van Kippersluis komt over van competitiegenoot Quick Boys en de 24-jarige El Idrissi kwam vorig seizoen uit voor GVVV. Afgelopen week tekenden het drietal een contract tot medio 2023.

Ramon Leeuwin
Met Leeuwin krijgt TEC er een zeer ervaren speler bij. De 34-jarige verdediger heeft zo’n 203 wedstrijden in de Eredivisie en 100 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Leeuwin speelde in deze divisies onder andere voor clubs als Almere City, AZ, FC Utrecht, SC Cambuur en ADO Den Haag. In 2018 zocht Leeuwin het avontuur op in het buitenland en vertrok hij naar Denemarken, waar hij aan de slag ging bij Odense BK. Anderhalf seizoen speelde hij in de Deense Superligaen om daarna weer terug te keren op Nederlandse bodem. In 2021 debuteerde Leeuwin voor het Surinaamse elftal en speelde hij in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Aruba en Canada. Bij TEC wordt Leeuwin herenigd met Hans van de Haar, die hij kent uit zijn tijd bij FC Utrecht. Van de Haar maakte destijds deel uit van de technische staf van FC Utrecht.

Leeuwin kijkt uit naar de samenwerking: “Mooie, nieuwe uitdaging in een competitie, die voor mij nieuw is. Eredivisie gehad. Keukenkampioen Divisie gehad. Buitenland gehad en nu tweede divisie! Alleen maar zin in om met een leuke groep wat moois neer te zetten. Zit in ieder geval genoeg kwaliteit en ook wilskracht in de groep! Ook handig dat ik de trainer ken!”

Kevin van Kippersluis
Ook met de komst van Van Kippersluis haalt TEC de nodige ervaring in huis. De 29-jarige vleugelspeler doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht, waar hij in het belofteteam speelde. In 2014 verhuurde FC Utrecht Van Kippersluis aan Excelsior, waarna hij de overstap maakte naar FC Volendam. Daar debuteerde hij op 8 augustus 2014 in de wedstrijd tegen FC Oss. Van Kippersluis wist voor FC Volendam met regelmaat het doel te vinden en werd in het seizoen 2016/17 met 13 doelpunten ook clubtopscorer van FC Volendam. In augustus 2017 maakte Van Kippersluis de overstap naar SC Cambuur, waar hij debuteerde in de wedstrijd tegen zijn oude club FC Volendam.

In 2019 liep het contract van Van Kippersluizen bij Cambuur af en vertrok hij naar Indonesië, waar hij een half jaar speelde bij Persib Bandung in de Liga 1. Vanuit Indonesië reisde van Kippersluis door naar Spanje en Zweden waar hij uitkwam voor CD Badajoz (derde niveau Spanje) en AFC Eskilstuna (de een na hoogste voetbaldivisie in Zweden). In de zomer van 2021 keert Van Kippersluis terug naar Nederland waar hij een half jaar bij Go Ahead Eagles speelde. Het buitenland blijft echter lonken en in januari 2021 vertrekt Van Kippersluis voor een half jaar naar Cyprus, waar hij uitkomt voor THOI Lakatamias. In de zomer van 2021 verruilt Van Kippersluis Cyprus voor Katwijk en de Tweede Divisie. Nu maakt Van Kippersluis de overstap naar TEC.

Van Kippersluis verheugt zich op het nieuwe seizoen: “Ik ben bij TEC gekomen omdat ik het plan en de ambitie van de club aantrekkelijk vind. Daarnaast ken ik Hans (trainer) al een lange tijd en hebben we altijd contact gehouden. Ik ben blij met de groep die we hebben en denk dat we leuke dingen kunnen laten zien dit seizoen.”

Adham el Idrissi
De voetballende kwaliteiten van Adham El Idrissi vielen al vroeg op. Als 8-jarige speler maakt hij de overstap van Zeeburgia naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in 2015 zijn eerste contract tekent. Daar maakt hij op 8 augustus 2016 zijn debuut bij Jong Ajax in de Eerste Divisie. In oktober 2017 sluit El Idrissi aan bij ASV De Dijk, dat uitkomt in de Tweede Divisie. In de zomer van 2018 verruilt hij De Dijk voor Telstar, alvorens hij in 2019 de Griekse zon opzoekt en gaat spelen bij PS Kalamata. In de zomer van 2021 sluit El Idrissi aan bij de selectie van GVVV, waar hij onder trainer Gery Vink, die hij kent uit de Ajax-jeugdopleiding, de sterren van de hemel speelt en in 19 wedstrijd 9 keer scoort. Nu maakt El Idrissi de overstap naar TEC, waar hij in de voorbereiding al vier keer tot scoren kwam.

Ook El Idrissi kijkt uit naar het nieuwe seizoen en de samenwerking met de club, de staf en het team: “Het vorige seizoen is erg goed verlopen voor mij. Ik heb sterk gespeeld en veel gescoord en dat is wat ik het komend seizoen weer wil laten zien. Het is ook één van de redenen waarom TEC mij heeft gehaald. We hebben een sterk team. Individueel beschikken we over veel kwaliteit waardoor ik geloof dat we als team mooie dingen kunnen doen. “