TIEL - TEC heeft Rodney Klooster voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De 24-jarige verdediger heeft een contract getekend voor een jaar.


Rodney Klooster komt de selectie van TEC versterken. De ervaren rechtsback uit Vlaardingen was de afgelopen jaren vooral in het buitenland actief. Klooster bracht zijn jeugd door bij Excelsior en Feyenoord in de jeugdopleidingen en maakte in 2017 bij FC Dordrecht zijn debuut in het betaalde voetbal. Na één seizoen gaat Klooster op avontuur in het buitenland en gaat aan de slag bij het Slowaakse AS Trencin, de club van oud-Ajacied Tscheu La Ling. Daar speelt dan ook zijn tweelingbroer Milton Klooster. Twee halve seizoen komt Rodney uit voor de Slowaakse club, waarna hij in januari 2018 vertrekt naar FC Eindhoven.

Het buitenland blijft echter lokken en Klooster vertrekt naar het Bulgaarse Botev Plovdiv, waar hij de selectie onder leiding van Zeljko Petrovic (oud-speler PSV en huidige trainer Willem II). In november 2019 laat Klooster zijn contract daar ontbinden. In januari 2020 gaat Klooster dan in Finland aan de slag bij Inter Turku om vervolgens in juli te vertrekken naar Georgische club Dinamo Tbilisi. Klooster kwam in Georgië drie competitiewedstrijden in actie en wordt met zijn club ook landskampioen.

Nu gaat Klooster aan de slag bij TEC en kijkt hij uit naar de samenwerking met TEC, de trainer, het team en de staf: “Na de eerste training wist ik gelijk al dat als ik de overstap zou maken naar een club in de Tweede Divisie, dat dit bij geen andere club zou zijn dan bij TEC. Deze club heeft zo’n uitgesproken ambitie. Daar wil ik met mijn ervaring en kwaliteiten graag aan mee werken. Ik heb een fijn en goed gevoel bij zowel de spelers, de technische staf als de club. Trainer Hans van de Haar geeft mij het gevoel dat dit de juiste keuze is in deze fase van mijn leven. Ik ga dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven dan ook met veel energie aan!”