TIEL - TEC heeft Thomas Prinsen voor het nieuwe seizoen vastgelegd. De 21-jarige aanvallende middenvelder komt over van de Harkemase Boys.

Thomas Prinsen
Het verhaal van Thomas Prinsen laat zich bijna lezen als een jongensboek. Hoewel je het aan zijn naam niet kunt aflezen, is Thomas Prinsen geboren en getogen in Australië. Daar begint Thomas ook met voetballen bij de lokale voetbalclub Monash FC. Tot zijn tiende jaar leeft, woont en voetbalt in Australië en keert dan met zijn ouders terug naar Nederland. Daar wordt hij lid van ESA in Arnhem, waar clubs als De Graafschap, Vitesse en FC Twente het talent van deze jonge Thomas al snel opmerken. Thomas kiest dan voor FC Twente (2010) en stapt in 2012 over naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle.

In 2015 reist Thomas samen met het Australisch jeugdteam af naar Frankrijk voor de voorbereiding op het jeugd-WK (O17), dat in Chili zal plaatsvinden. Tijdens het WK blijft het voor Prinsen bij één optreden. Hij speelt dan tegen de latere wereldkampioen Nigeria.

Met een deze internationale ervaring keert Prinsen terug naar PEC Zwolle, waar hij nog twee jaar blijft om vervolgens de overstap te maken naar Almere City. Daar komt Prinsen twee seizoenen uit voor het beloftenteam van Almere City en is hij geselecteerd voor het O23-team van Australië.

Als Prinsen gaat studeren in Groningen (international business versneld traject), verruilt hij Almere City voor de Harkemase Boys om zo op niveau te kunnen blijven spelen. In het seizoen 2021-2022 komt Prinsen de selectie van TEC versterken.

Thomas Prinsen ziet uit naar de samenwerking met TEC: “De ambitie van TEC en die van mij komen overeen: wij willen allebei op een zo hoog mogelijk niveau voetballen. TEC speelt in de Tweede Divisie en dat is voor mij een mooie stap omhoog vanuit de Derde Divisie, waar ik afgelopen seizoen met de Harkemase Boys speelde. Daarnaast spreken de plannen van de club en de trainer mij aan. Ik hoop dat ik het team als vaste basiskracht in het nieuwe seizoen kan versterken, dat ik belangrijk kan zijn voor het team met veel goals en assists om zo boven in de competitie mee te kunnen draaien.”