TIEL - De wedstrijd tussen Telstar en Tiel’72 was op papier een mooi affiche. De nummers een van dat moment tegen elkaar in een rechtstreeks duel, maar de wedstrijd verliep anders: 27-12.

Vanaf seconde één schoot Telstar met scherp. Bij een 5-1 voorsprong bij de thuisploeg deed Tiel’72 wat terug, tot 6-3. Vanaf dat moment schakelde Telstar door naar de hoogste versnelling. De ploeg uit Hoevelaken bleef vlijmscherp schieten, terwijl bij Tiel’72 de aanvallen moeizaam verliepen en ook de doelpunten moeilijk vielen. De bezoekers konden ondanks de goede kansen niet meer aanhaken en gingen de kleedkamer in met een 15-6 achterstand.

Zaak om de wedstrijd proberen te buigen in de tweede helft. In het begin lukte dit nog aardig, maar na de 18-11, waarin Tiel’72 eventjes wat hoop leek te krijgen, floot de solide fluitende scheids een discutabel moment af bij Tiel’72 en legde Telstar in het andere vak direct de bal in de korf. Vanaf dat moment was de wedstrijd definitief verloren voor Tiel’72 en werd de einstand 27-12.

,,Een dik verlies voor Tiel’72, maar geen reden tot paniek”, vindt trainer Mathijs Ramaker. Zaak is nu dat de ploeg zich weer richt op de volgende wedstrijd. In eigen hal wordt ZKC uit Zaandam de volgende tegenstander. Een ploeg die een paar keer op het nippertje verloor. Ook voor deze wedstrijd is het belangrijk dat Tiel scherp is. Hopelijk kan het Tielse publiek de ploeg hier een handje bij helpen.

Voor Tiel’72 2 bleef het lang spannend tegen het tweede team van Telstar. De doelpunten waren schaars in deze wedstrijd, maar verdedigend zat het aan beide kanten goed in elkaar. Het leek voor beide Tielse ploegen alsof er een deksel op de korf zat, want ook het tweede team van Tiel’72 kon het gat van de korf maar moeilijk vinden: 11-8.

Doelpuntenmakers:
Pascal van der Lans (3), Kalijn Boneschansker (2), Sierd Hettema (2), Thomas van der Wal (2), Jennifer van den Eshof, Mariska Kocken en Stanly Kool.