TIEL - Rondom het hoofdveld van TEC is topsport ledverlichting (500lux) geplaatst. Tijdens een vriendschappelijk duel tussen de jeugd van TEC O17 tegen Theole O17 is de topsportverlichting ontstoken door Jan Spee en Henk van Ingen van de Stichting Solar en Johan Verweij en Bas ten Berge van sv TEC.

Grote stappen gezet in verduurzaming sportpark
“In 2019 bij de terugkeer van TEC naar de 2e divisie hebben we onze eigen businessclub opgericht om zo de verschillende doelstellingen die we ons hadden gesteld met betrekking tot renovatie en verduurzaming van ons sportpark te realiseren.”, vertelt Johan Verweij, voorzitter sv TEC.

“Tijdens de ALV en sponsormeetings hebben we onze sponsors en vrijwilligers hierover met ambitieus vijfjarenplan geïnformeerd. De afgelopen jaren hebben we hier met behulp van sponsors en vrijwilligers grote stappen ingezet en veel van onze doelstellingen weten te realiseren, zoals de renovatie van de kleedkamers, zorgen voor afzuiging in kleedkamers, realiseren van Greenboarding als 1e club in Europa t.b.v. verduurzaming, vernieuwen van het dak van het terras van de kantine, de boarding en leunhekwerk van het hoofdveld rondom voorzien van Stelconplaten, het aan laten leggen camerabeveiliging, een nieuwe omroepinstallatie plaatsen en het in gebruik nemen van een Led scorebord van 5×4 meter. Ook hebben we nieuwe dugouts laten plaatsen, alle teams voorzien van uniforme kleding met uitstraling businessclub, er is een regeninstallatie op het Van der Valk-veld geplaatst, we hebben climate controle in de ruimtes van het hoofdgebouw gerealiseerd, alle gebouwen en onze 4 voetbalvelden zijn voorzien van ledverlichting en er worden 166 zonnepanelen op het hoofdgebouw geplaatst, waarmee we de club van eigen stroom voorzien. “

Zonder sponsors en vrijwilligers ben je als sportclub nergens
Totale kosten rond de 375.000 euro. Dit hebben we kunnen realiseren met behulp van onze sponsors en vrijwilligers. Dat is best uniek. We zijn ontzettend trots op wat er in 4 jaar tijd al is gerealiseerd door personen die de club een warm hart toe dragen. Zeker als het gaat om de afgelopen jaren die best bijzonder zijn geweest voor iedereen. Er is bewust gekozen om geld uit te geven aan projecten, waar iedereen op lange termijn zijn voordeel van heeft. Door corona en de energiecrisis is de bewustwording van de noodzaak van verduurzaming groter geworden. Zeker bij sportclubs. Helaas, is het uiteindelijk niet gelukt om alles te realiseren.

Stichting Solar & gemeente Tiel
SV TEC is door Gemeente Tiel met het vernieuwde verduurzamingfonds geholpen. Via Stichting Solar is er een 10-jarige lening gefaciliteerd van 50.000 euro met speciaal rentetarief. Hierdoor hebben we de hoofdveldverlichting op topsportniveau van 500 lux kunnen realiseren. Door het aanleggen van deze topsportverlichting is de lichtkwaliteit geschikt voor tv-uitzendingen die naast verduurzaming en andere besparingen dan ook weer een extra vergoeding opleveren in de clubkas. Maar we zijn nog niet klaar. Met het 100-jarig bestaan van TEC in aantocht gaan we tijdens onze ALV nieuwe doelen stellen die haalbaar zijn voor de club en verantwoord zijn voor de lange termijn.