TIEL - Vinnie Vermeer komt de selectie van TEC per direct versterken.

Nieuwe aanwinst Vinnie Vermeer
Met Vinnie Vermeer haalt TEC een ervaren middenvelder en oude bekende in huis. De 26-jarige middenvelder speelde immers al eerder in het oranje shirt van TEC. Begin 2018 verhuurt NAC Breda Vermeer voor een half jaar aan TEC, waarin hij 19 keer in de basis bij TEC staat en één keer scoort.

Vermeer brengt zijn jeugd al voetballend door bij Jong Brabant en de jeugdopleiding van PSV. In 2011 maakt hij de overstap naar FC Eindhoven, waar hij als 16-jarige in het betaald voetbal debuteert tijdens de wedstrijd FC Eindhoven – SC Veendam. In september 2014 maakt Vermeer de overstap naar NAC Breda, waar hij een half jaar blijft voordat hij het avontuur op zoekt in Ecuador. Daar speelt Vermeer bij Deportivo Azogues.

Na zijn Zuid-Amerikaanse avontuur speelt Vermeer vervolgens bij NAC Breda, FC Oss en TEC, alvorens hij weer naar het buitenland vertrekt. In de Verenigde Staten gaat hij aan de slag bij Nashville SC en Las Vegas. In de zomer van 2020 sluit hij aan bij FC Eindhoven, waar hij meedraait in de voorbereiding. Ondertussen blijft Amerika lonken, maar corona gooit roet in het eten. Daardoor blijft Vermeer in Nederland en pakt hij zijn kans om bij TEC aan de slag te gaan.

Vinnie Vermeer kijkt uit naar de samenwerking met TEC: “Na mijn terugkeer uit Amerika, heb ik de afgelopen periode goed kunnen overbruggen bij PSV. Daar heb ik goed nagedacht over welke keuze voor mij op dit moment het beste zou zijn. Na een goed gesprek met Hans van de Haar en de staf van TEC ben ik blij dat ik weer wedstrijden kan spelen bij deze mooie club. We gaan voor een succesvolle 2e seizoenshelft.”