Bewolkt17.2 ℃

Stichting Ouwehand Zoo Foundation in Rhenen

Stichting Ouwehand Zoo Foundation


In een wereld waar de relatie mens en natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren, mensen aanzetten tot nadenken en handelen en uitgroeien tot een toonaangevende organisatie op dit gebied. Ouwehands Dierenpark streeft ernaar om een bijdrage te leveren aan de onderstaande doelstellingen.

Soortbehoud

Het is voor het voortbestaan van zeldzame en bedreigde diersoorten, zowel in de natuur als in dierenparken, van levensbelang dat deze tot voortplanting worden gebracht. Ouwehands Dierenpark werkt daarom met vele andere dierenparken samen op het gebied van internationale fokprogramma’s (EEP’s) voor bedreigde diersoorten. Ouwehands Dierenpark heeft vele diersoorten met succes gefokt, waarna de jongen werden geschonken aan andere erkende dierenparken. Dankzij deze programma’s kunnen bezoekers over de hele wereld ook in de toekomst een verscheidenheid aan diersoorten in de dierenparken blijven bewonderen en erover leren, zonder dat hiervoor dieren in de natuur moeten worden gevangen. Helaas blijken veel diersoorten in het wild sterk in aantal terug te lopen. Ook voor dergelijke diersoorten zijn fokprogramma’s opgesteld, met als doel ze in de toekomst in de natuur te kunnen uitzetten. Ouwehand heeft inmiddels ruime kennis en ervaring en zijn de fokresultaten voor enkele diersoorten erg goed (zoals de ijsberen). Met collega-dierenparken vindt tevens uitwisseling plaats van kennis over diëten, huisvesting en veterinaire verzorging.

Natuurbescherming

Als lid van de Nederlandse Vereniging voor Dierentuinen draagt Ouwehands Dierenpark door kennis en financiën bij aan het natuurbeschermingsfonds dat diverse projecten ondersteunt die gericht zijn op het behoud van bedreigde diersoorten en hun leefgebieden. Tevens levert Ouwehand een bijdrage aan natuurbescherming door haar eigen stichting Ouwehands Zoo Foundation (OZF) genaamd. Een stichting die de wilde soortgenoten van de dieren die in Ouwehands Dierenpark leven beschermt. OZF zet zich in voor goed georganiseerde, kleinschalige projecten waarin soortgenoten van dieren die in Ouwehands Dierenpark leven centraal staan.

Ouwehands Dierenpark levert al geruime tijd een directe bijdrage aan natuurbescherming door middel van kennis en een financiële bijdrage aan Bears in Mind. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de beer en zijn leefgebied. Een van de bekendste projecten van Bears in Mind is “Het Berenbos” in Ouwehands Dierenpark. Behalve 'beerprojecten' richt de stichting zich ook op andere diersoorten in landen als Bulgarije, Servië, Rusland, Slowakije, Georgië, Turkije, Tsjechië en India.

Natuurbeschermingseducatie

Ouwehands Dierenpark wil de bezoekers niet alleen dieren laten zien, maar hen ook iets leren over de dierenwereld. Hierdoor ontstaat bij bezoekers begrip en respect voor dieren in de natuur, waarna men enthousiast kan worden gemaakt voor natuurbescherming. Educatie vindt in Ouwehands Dierenpark ten eerste plaats door middel van informatieve panelen. Maar ook door diervoorstellingen, live parkentertainment en een persoonlijke toelichting van dierenverzorgers en vrijwilligers wordt de natuurbeschermingsboodschap overgebracht.


Foto's van Stichting Ouwehand Zoo Foundation

Stichting Ouwehand Zoo Foundation image 1
Stichting Ouwehand Zoo Foundation image 2
Stichting Ouwehand Zoo Foundation image 3
Stichting Ouwehand Zoo Foundation image 4

Zoek een bedrijf in Tiel:

Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Stichting Ouwehand Zoo Foundation. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map