She said yes!!! Je beste vriendin gaat trouwen en nu ben jij de aangewezen persoon om haar vrijgezellenfeest te organiseren. We kunnen ons voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken! Ten eerste: je staat er niet alleen voor! Het is gebruikelijk dat het feest comité van de bachelorette uit 2 of 3 personen bestaat, dus zoek er snel nog wat versterking bij. Ten tweede: begin lekker op tijd! Zodra de Save the Date van het huwelijk op de mat ligt, kunnen jullie al beginnen met het blokken van een datum.


En dan de invulling? Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Uiteraard staat de bruid centraal. Kijk dus echt naar wat zij leuk vindt! Een hele middag in een theehuisje kransjes maken, daar kun je er maar weinig voor porren. Via onze grote vrienden Google en Pinterest vind je al snel een zee aan ideeën van wat je allemaal kunt doen tijdens het vrijgezellenfeest. Vaak is 1 of 2 grote activiteiten meer dan voldoende. Zorg ervoor dat je tussendoor genoeg ruimte houdt voor drinks & bites en natuurlijk een lekkere afsluiter in een gezellige kroeg of dancing.

Wij geven je graag de 7 leukste tips om te doen tijdens een vrijgezellenfeest!


Tip 1 Boek een borrelboot
Misschien ken je wel iemand die een sloep heeft en zin heeft om een stel vrolijke meiden rond te varen? Sla genoeg hapjes en wijn in en vergeet je muziekboxen niet! Maak van tevoren een playlist met de favoriete nummers van de bruid en je bouwt zo een leuk vrijgezellenfeest. Je kunt natuurlijk ook een professioneel bedrijf zoeken die borrelboten verhuurd. Ik kan je uit eigen ervaring zeggen dat het een onwijze gave activiteit is voor je vrijgezellenfeest. Je bent echt een tijdje onderweg en ontdekt de stad en elkaar op een super leuke manier, zo op het water.

Tip 2 Speel een citygame
Geen inspiratie om allemaal ingewikkelde opdrachten te verzinnen die de vrijgezel moet uitvoeren tijdens een rondje door de stad? Boek dan een interactieve citygame (=stadssspel) in de stad van jouw keuze. Een originele en betaalbare activiteit waar je met elkaar uitdagende breinbrekers en opdrachten gaat oplossen. In de citygame ‘Sherlock’ ga je als echte detectives de stad door op zoek naar clues, het moordwapen en de dader en los je met elkaar het spannende moordmysterie op. Of stap in de outdoor escape tour ‘Escape the City’ en los zoveel mogelijk cryptische puzzels op.

Je kunt je ook in verschillende teams opsplitsen en van de radar proberen te blijven tijdens het zenuwslopende jachtseizoenspel ‘The Hunt’. De spellen duren ongeveer 1,5 uur en is een hele leuke manier om met elkaar iets tofs te beleven waar je daarna onder het genot van een drankje en hapje heel wat over hebt na te praten. Je kunt de stadsspellen heel gemakkelijk online bestellen via cityadventures.nl />

Tip 3 Chocolade Workshop
Als je aan workshops denkt, dan denk je misschien niet 1, 2, 3 aan het vrijgezellenfeest. Maar chocola….. daar houdt toch iedere vrouw van! En je kunt er natuurlijk een spannend tintje aan geven: erotische bonbons maken, sexy lingerie met chocolade pimpen, een naaktmodel met chocolade naschilderen of je eigen smaak chocolade mengen en daar een mooie vorm van boetseren. Gegarandeerd een spannend en lekker uitje die je bijna in iedere grotere stad wel kunt boeken.

Tip 4 The Bachelor Escape Game
Zin in een spectaculaire activiteit voor jullie vrijgezellenfeest? Boek dan een escape room om met of tegen elkaar te spelen. In Noord-Holland kun je terecht bij Escape Room Schagen. Lossen jullie samen het moordmysterie op met behulp van een echte AI robot en veel gave technische effecten in de Space Lab? Of stappen jullie in het sprookje van de The Chocolate Factory en lossen jullie creatieve puzzels op om zo het geheime recept van de chocoladefabriek te stelen? Op zoek naar een unieke combinatie van VR en Escapen? Dan is de VR Escape Game ‘La Casa de Dinero’ een echte aanrader. Onder leiding van El Profesor ontrafelen jullie samen VR & Real Life puzzels.

Kijk voor meer informatie op escaperoomschagen.nl />

Tip 5 Schud je lijf los tijdens een vrijgezellenfeest buikdans, bollywood of paaldans workshop!
Als de bruid van dansen houdt dan is het natuurlijk te gek om daar iets omheen te verzinnen. Wie van jullie lukt het om te bewegen als een echt bellydanser. Dat is nog niet zo makkelijk! Of als jullie een sportieve club meiden zijn, dan is een paaldans workshop een leuke uitdaging. En als het niet lukt, dan heb je er een gratis lachworkshop bij! Na al dat dansen lusten jullie vast wel weer wat. Dus zoek een leuke bar in de buurt voor een lekkere borrel of fresh limonade!

Tip 6 Bride to be Bachelorette fotoshoot
Is jullie Bride to Be een echt lady, dan houdt ze vast van make-up, hairstyling, camera’s, bubbels en cupcakes: een Bachelorette fotoshoot! Niet alleen voor de bruid, alle dames worden in de lak gezet en krijgen een prachtig zelfportret mee naar huis. Voor dit uitje moet je wel iets meer in de buidel tasten, maar je hebt natuurlijk wel een memory for life! Ook handig: jullie zijn gelijk klaar voor een spetterende avond! Ik zeg niets meer aan doen!

Tip 7 Je huwelijk is a Rollerskating ride!
Rollerskating is weer helemaal terug van weggeweest. Onze laatste tip is dan ook een ticket to ride! Vroeger maakten we de straten onveilig met onze felroze en blauw rollerskates. Nu kun je er een heel uitje van maken. Via de Roller Dreams bij WONDR in Amsterdam maken ze er wel een heel gaaf feestje van en draaien ze je favoriete muziek erbij in een fantasierijk discoparadijs.


We hopen dat je met deze tips geïnspireerd bent om er met elkaar een top vrijgezellenfeest van te maken! Wil je meer tips bij het organiseren van een vrijgezellenfeest of leuke activiteiten voor het vrijgezellenfeest voor een man ontdekken? Kijk dan even op onze website: cityadventures.nl/blog