TIEL - Guus Meeuwis, Chef’Special, DI-RECT, Roxeanne Hazes en The Dirty Daddies staan op de 29e editie van Appelpop. Deze acts reizen in het weekend van 11 en 12 september af naar de Waalkade in Tiel.


Guus Meeuwis is zonder twijfel een van de grootste Nederlandse acts van dit moment. De organisatie is dan ook in haar nopjes met de komst van de Brabander, die al 25 jaar in het vak zit en momenteel werkt aan een nieuwe Groots met een zachte G-concertreeks. Dat hij in 2020 op een festival staat, is uniek. De entertainer trad al enkele malen op in Tiel – de laatste keer in 2016 – en wist de grote tent van voor naar achter in vervoering te brengen.

Ook Chef’Special staat weer op het menu van Appelpop. De band werkt aan een nieuw album dat dit voorjaar uitkomt en bracht begin januari als voorgerecht de single Trouble uit. De heren uit Haarlem richten hun pijlen komend jaar ook op het buitenland, maar niet zonder fans van eigen bodem uit het oog te verliezen in een van de uitverkochte zalen tijdens de clubtour.

DI-RECT, die dit jaar haar twintigste verjaardag viert, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Met twaalf optredens is de band een graag geziene muzikale gast op Appelpop. De formatie blijft zich ontwikkelen en vernieuwen, en de fans wordt komend jaar nieuwe muziek beloofd. De geplande shows in Ahoy in oktober beloven hun grootste tot nu toe te worden. Wat is er dan een beter podium om warm te draaien dan Appelpop?

Roxeanne Hazes is, net als haar broer André Hazes jr., intensief met haar muziekcarrière bezig. Wie bij Hazes alleen denkt aan smartlappen, komt van een koude kermis thuis. De veelzijdige maar natuurlijke stem van Roxeanne zorgt voor een geheel eigen, poppy sound in het Nederlandse muzieklandschap.

The Dirty Daddies maakt haar opwachting in Tiel, maar sloot eerder al grote festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af. De coverband heeft al meer dan vijfhonderd optredens in de benen en geeft overal een feestgarantie af. In duizelingwekkend tempo, vergezeld van een ontelbare hoeveelheid special effects, vliegen de covers je om de oren.

Houd Appelpop.nl in de gaten voor meer info.