WIJCHEN - Tech-house, hard techno, hardstyle classics, uptempo. Zomaar een greep uit de nieuwe genres die toegevoegd zijn aan Emporium Festival in Wijchen. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei in Wijchen en heeft zojuist de line-up gepresenteerd. Ruim 100 namen pronken op de posters, verspreid over maar liefst 10 area’s. Emporium is dit jaar gevarieerder geprogrammeerd dan ooit. De subtitel ‘New Dimensions’ is daarmee letterlijk genomen en biedt de bezoeker een nieuwe festivalervaring.

Organisator Matrixx wil met dit thema benadrukken dat Emporium een festival voor alle liefhebbers van dance muziek is. “Emporium heeft al sinds de eerste editie een hele diverse line-up aan artiesten”, benadrukt David Brons, directeur van Matrixx. Vanaf de eerste edities biedt het festival een mix van house en hardere stijlen, waardoor diverse doelgroepen zich aangetrokken voelen tot het evenement. “De diversiteit is een belangrijk element voor ons, zodat iedereen zich thuis kan voelen op Emporium”, aldus Brons. Om mee te gaan met de wisselende populariteit van muziekstromingen zijn dit jaar een flink aantal stromingen en stages toegevoegd aan het festival.

Zo heeft de populaire muziekstroming tech-house, met lekkere groovy beats en basslines, een prominente plek gekregen op de zomerse strand stage van Emporium, omarmd door Lipton Ice Tea en het hippe kledingmerk FOUR. Hier zullen bekende namen als Benny Rodrigues, Michel de Hey en De Sluwe Vos optreden.

Ook de hard-techno trend heeft zijn weg naar het festival gevonden. In een knusse tent zal het nieuwe muzieklabel Propaganda zorgen voor de beukende techno beats met onder andere Cynthia Spiering, XRTN en de uit Frankrijk afreizende Fantasm.

Nieuw op Emporium is de samenwerking met Freddy Moreira, ’s lands meest geboekte DJ. Hij staat bekend om zijn energieke mix van draaien, met uiteenlopende genres als urban, house en zelfs hardstyle. Deze cross-over van stijlen worden samengevat in één area genaamd Moreira’s Mansion, waar Freddy zelf in een 3 uur durende set in een rap tempo vele muzikale gasten voorbij laat komen. Van de Nijmeegse rapper Poke tot de bekende hardcore dj The Darkraver en de legendarische Trafassi; álles kan hier!

Het bekende urban merk Vunzige Deuntjes zal dit jaar de partner zijn van de urban stage. In een kleurrijke omgeving treden daar onder andere Bilal Wahib en Jonna Fraser op.

Aan de andere kant van het festival vinden de liefhebbers van de hardere stijlen hun favoriete artiesten bij onder andere de nieuw toegevoegde Classixx area. Hier heeft de bekende hardstyle DJ Jones zijn vrienden uitgenodigd voor de beste hardstyle classics met onder andere Adaro, B-Front en E-Force. Ook aan de raw hardstyle en uptempo fans is gedacht met de nieuwe XXtra Hard area met onder andere Spitnoise, Unresolved en Major Conspiracy.

De volledige line-up, met ruim 100 artiesten, is nu te bekijken via www.Emporium.nl. Tickets voor Emporium zijn nog tot 11 maart te koop met €5 korting via dezelfde website.