TIEL - Zaterdag 9 december is om 20.00 uur de muziektheatervoorstelling 'De Grens' te zien bij Walburg Inspireert in Tiel . Deze voorstelling is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip.

Over ‘De Grens’


In deze voorstelling laat Ekaterina op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest. ‘De Grens’, over een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaansrecht, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en informeel gesprek.

Over Ekaterina Levental


Ekaterina werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij met cum laude haar masterdiploma. Ekaterina Levental werkte als soliste met opera- en muziektheatergezelschappen als De Nationale Opera, Holland Opera, Toneelhuis Antwerpen, World Opera Lab en anderen. Met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten, waaronder het autobiografisch drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvrouw.

Over Walburg Inspireert


Walburg Inspireert is een nieuw initiatief van de H. Suitbertusparochie in Tiel e.o. Walburg Inspireert is voor iedereen, ongeacht achtergrond of overtuiging, die zoekt naar nieuwe of andere wegen van geloof en inspiratie in het leven. Walburg Inspireert biedt een breed en verfrissend programma rond inspiratie en (christelijke) spiritualiteit waarin ook maatschappelijke thema’s onderdak krijgen. Zie ook: www.walburginspireert.nl.

Praktische informatie

Zaterdag 9 december 2023
20.00 – 22.00 uur
Walburg – in Dominicuskerk – St. Walburgkerkpad 3 in Tiel
€ 10,00 p.p. incl. koffie/thee
Kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Arentsen en Tomey, Voorstraat 9 of online te reserveren via: info@walburginspireert.nl